S obzirom na to da je većina trgovina neprehrambenim proizvodima zatvorena zbog suzbijanja širenja koronavirusa, jedna je australska knjižara odlučila knjige dopremiti svima onima koji su u karanteni ili nerado napuštaju svoje domove.

Kada je australska vlada ograničila javna okupljanja, knjižara Gleebooks odlučila je ne naplaćivati svoje internetske usluge.

No od ponedjeljka su ograničenja otišla korak dalje, pošto je vlada naredila zatvaranje svih maloprodajnih dućana, osim onih s prehrambenim proizvodima, ljekarna i ostalih trgovina koje se smatraju nužnima za normalno funkcioniranje stanovništva.

Velika je potražnja za knjigama 'uradi sam' i za dječjim knjigama

Uprava Gleebooksa odlučila je svojim kupcima dostavljati željene knjige besplatno i - biciklom.

Slika nije dostupna Bez plaćanja ulaznica: Virtualno prošećite najpoznatijim svjetskim muzejima

Mi smo maloprodajna trgovina i došli smo do zaključka da bismo ljudima u ovim teškim vremenima mogli olakšati nabavu knjiga a da se oni pritom ne izlažu bilo kakvome zdravstvenom riziku, rekao je Reutersu event menadžer knjižare James Ross. A za kupce koji žive izvan utvrđenog radijusa dostave biciklom, Gleebooks smanjuje poštarinu za narudžbe veće od 50 dolara.

Slika nije dostupna Neka bude optimizam! 10 filmova koji će vam vratiti osmijeh na lice

Kupci su sa zadovoljstvom prihvatili uslugu. Velika je potražnja za knjigama ''uradi sam'' i za dječjim knjigama, što ne iznenađuje s obzirom na to da su brojne škole zatvorene. Nerida Ross, koja biciklom dostavlja knjige, smatra da su one spas za sve osobe koje su prisiljene ostati u kućama.

Slika nije dostupna Potez Kina Mediteran: 22 besplatna filma za ostanak kod kuće

Čitanje knjiga lijep je način da otputujete a da pritom ne napuštate svoj dom, osobito u ovome trenutku, kazala je Nerida Ross. (Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju