Svi se mi nakon napornog dana volimo vratiti u neke svoje oaze u kojima se opuštamo i pronalazimo trenutke mira i sreće u užurbanoj svakodnevici. Za Tünde Jančikić, medicinsku sestru iz Belišća, oaza mira i opuštanja nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege su njezino dvorište i prelijepa okućnica uređena s puno truda i ljubavi.

Galerija Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 11 Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 6 Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 20 +21 U dvorištu se nalazi i velika terasa s ciglenim prostorom za pripremanje roštilja i ribe

Svaki kutak naše okućnice je uređen. U njemu se nalazi nekoliko kamenjara s trajnicama te vodopad s lepezastim javorom i jukom. Na južnoj strani kuće posađeno je mediteransko bilje, ružmarin i patuljasta lavanda, koja privlači brojne kukce i leptire, koji dodatno uljepšavaju okoliš.

Na sjevernoj strani nalaze se prostrani travnjak te sjenica, koja služi za druženja s prijateljima i obitelji. Sjenicu okružuju muškatli, pelargonije, petunije, hortenzije, rododendroni i zimzeleno bilje. Egzotičnu notu ovom djelu dvorišta daju banana i palme, opisuje Tünde Jančikić iz Belišća svoj mali raj.

Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 13 Tünde Jančikić iz Belišća uz pomoć supruga Berislava uredila je svaki kutak svog dvorišta (Foto: Privatne fotografije)

Ljubav prema prirodi i biljkama u njoj se rodila još u djetinjstvu, odrastajući na selu u obiteljskoj kući punoj cvijeća. I danas većinu slobodnog vremena provodi među cvijećem i biljem, u uređivanju dvorišta, a pomaže joj i obitelj, ponajprije suprug Berislav, koji gaji ljubav prema radu s kamenom te je izradio kamenjare, vodopad, vrtnu pipu i sjenicu.

Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 22 U dvorištu se nalazi i velika terasa s ciglenim prostorom za pripremanje roštilja i ribe (Foto: Privatne fotografije)

Uređenje okućnice zahtijeva dosta vremena, no ako to volite raditi, ne stvara vam napor, nego donosi radost, zadovoljstvo i opuštanje, ističe Tünde. U svojem bajkovitom šarenilu ima i favorite te su joj najdraže cvijeće rododendroni, klematise i božur zbog raznobojnih cvjetova, a posebno voli i lavandu i palme jer je podsjećaju na more.

Predivna terasa s velikim stolom i ciglenim prostorom za pripremu roštilja glavno je mjesto okupljanja kada stigne toplo vrijeme.

Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 25 Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je svoje dvorište poput prave cvjetne bajke (Foto: Privatne fotografije)

Na terasi provodimo većinu toplih mjeseci u godini, družimo se s obitelji i prijateljima uz ribu ili dobar roštilj. Također volim cvrkut ptica koje redovito hranimo u za njih izrađenoj kućici, koje posjećuju naš vrt i uljepšavaju mi jutarnju kavu na terasi, kaže medicinska sestra kojoj je njezina okućnica savršeno mjesto za opuštanje nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege.

Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 18 Tünde Jančikić iz Belišća uz pomoć supruga Berislava uredila je svaki kutak svog dvorišta (Foto: Privatne fotografije)

Najdraži kompliment koji me čini sretnom jest kada mi prijatelji i susjedi kažu da se osjećaju ugodno i opušteno u našoj maloj oazi punoj zelenila, dodaje Tünde Jančikić iz Belišća.

10 najljepših splitskih balkona i terasa na kojima bismo proveli cijelo ljeto Najljepše splitske terase i balkoni na Airbnb-u - 7 Najljepše splitske terase i balkoni na Airbnb-u - 10 Najljepše splitske terase i balkoni na Airbnb-u - 9 +6 Najljepše splitske terase i balkoni na Airbnb-u - 8

Najljepše dvorište u okolici Ludbrega za koje je zaslužna ogromna ljubav prema cvijeću Medicinska sestra Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 8 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 3 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 17 +13 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 15

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju