Svi se mi nakon napornog dana volimo vratiti u neke naše oaze u kojima se opuštamo i pronalazimo trenutke mira i sreće u užurbanoj svakodnevici. Za Tünde Jančikić, medicinsku sestru iz Belišća, oaza mira i opuštanja nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege jesu njezino dvorište i prelijepa okućnica uređena s puno truda i ljubavi.

Galerija Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 11 Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 6 Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 20 +21 U dvorištu se nalazi i velika terasa s ciglenim prostorom za pripremanje roštilja i ribe

Svaki kutak naše okućnice je uređen. U njemu se nalazi nekoliko kamenjara s trajnicama te vodopad s lepezastim javorom i jukom. Na južnoj strani kuće posađeno je mediteransko bilje, ružmarin i patuljasta lavanda, koja privlači brojne kukce i leptire, koji dodatno uljepšavaju okoliš.

Na sjevernoj strani nalaze se prostrani travnjak te sjenica, koja služi za druženja s prijateljima i obitelji. Sjenicu okružuju muškatli, pelargonije, petunije, hortenzije, rododendroni i zimzeleno bilje. Egzotičnu notu ovom djelu dvorišta daju banana i palme, opisuje Tünde Jančikić iz Belišća svoj mali raj.

Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 13 Tünde Jančikić iz Belišća uz pomoć supruga Berislava uredila je svaki kutak svog dvorišta (Foto: Privatne fotografije)

Ljubav prema prirodi i biljkama u njoj se rodila još u djetinjstvu, odrastajući na selu u obiteljskoj kući punoj cvijeća. I danas većinu slobodnog vremena provodi među cvijećem i biljem, u uređivanju dvorišta, a pomaže joj i obitelj, ponajprije suprug Berislav, koji gaji ljubav prema radu s kamenom te je izradio kamenjare, vodopad, vrtnu pipu i sjenicu.

Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 22 U dvorištu se nalazi i velika terasa s ciglenim prostorom za pripremanje roštilja i ribe (Foto: Privatne fotografije)

Uređenje okućnice zahtijeva dosta vremena, no ako to volite raditi, ne stvara vam napor, nego donosi radost, zadovoljstvo i opuštanje, ističe Tünde. U svojem bajkovitom šarenilu ima i favorite te su joj najdraže cvijeće rododendroni, klematise i božur zbog raznobojnih cvjetova, a posebno voli i lavandu i palme jer je podsjećaju na more.

Predivna terasa s velikim stolom i ciglenim prostorom za pripremu roštilja glavno je mjesto okupljanja kada stigne toplo vrijeme.

Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 25 Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je svoje dvorište poput prave cvjetne bajke (Foto: Privatne fotografije)

Na terasi provodimo većinu toplih mjeseci u godini, družimo se s obitelji i prijateljima uz ribu ili dobar roštilj. Također volim cvrkut ptica koje redovito hranimo u za njih izrađenoj kućici, koje posjećuju naš vrt i uljepšavaju mi jutarnju kavu na terasi, kaže medicinska sestra kojoj je njezina okućnica savršeno mjesto za opuštanje nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege.

Penthouse u Zadru s velikom terasom s pogledom na more koji ostavlja bez daha - 18 I taj pogled! Terasa penthousea u Zadru koja se navečer pretvara u posebno čarobno mjesto

Prelijepo dvorište blizu Velike Gorice u kojem je drvena sjenica glavna zvijezda - 25 Prelijepo dvorište blizu Velike Gorice u kojem je drvena sjenica glavna zvijezda

Najdraži kompliment koji me čini sretnom jest kada mi prijatelji i susjedi kažu da se osjećaju ugodno i opušteno u našoj maloj oazi punoj zelenila, dodaje Tünde Jančikić iz Belišća.

Medicinska sestra Tünde Jančikić iz Belišća uredila je bajkovito dvorište u kojem se opušta nakon stresnog posla na odjelu intenzivne njege - 18 Tünde Jančikić iz Belišća uz pomoć supruga Berislava uredila je svaki kutak svog dvorišta (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju