Dvorište Marije Ričko iz malog mjesta Sudovčine slovi kao najljepše u okolici Ludbrega, a samo jedan pogled na njezinu dvorišnu idilu punu cvijeća i zelenila dovoljan je da se uvjerimo u to. Marijina okućnica, koju održava uz suprugovu pomoć, pravi je raj za oči i odmor za dušu, a u ovo doba godine izgleda najljepše.

Galerija Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 14 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 16 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 2 +13 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega

Ljubav prema cvijeću Marija Ričko naslijedila je od majke koja ju je cijeli život poticala u tome i govorila da je cvijeće ljubav.

Oduvijek sam sanjala o kućici u cvijeću, a od kako živimo sami, u svojoj kući i svojoj slobodici, svaki slobodni trenutak provodim u dvorištu, kao i suprug koji mi je velika pomoć i potpora u svemu, kaže 36-godišnja medicinska sestra i majka dvoje djece. S obitelji živi u Sudovčini, malom mjestu nedaleko centra svijeta, kako se zbog svojeg položaja naziva Ludbreg. Naime, brojni svjetski gradovi nalaze se na koncentričnim krugovima čije se središte nalazi u Ludbregu, zbog čega se za taj grad u Varaždinskoj županiji kaže da je centar svijeta.

Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 13 Prekrasna ruža stablašica krasi okućnicu Marije Ričko iz Sudovčine (Foto: Privatne fotografije)

U Marijinu dvorištu svaki ljubitelj cvijeća osjećao bi se kao u raju, a ona je ponosna na svoju šarenu cvjetnu idilu. Njezinu okućnicu, između ostalog, krase ruže stablašice, pelargonije, salix flamingo, Judino drvo, a ima i brdo petunije koje su joj najdraže cvijeće.

Dok se ja brinem o cvijeću, suprug provodi vrijeme koseći travu te je zadužen za njegu smaragdnih tuja i lovor višnje, otkriva ova velika zaljubljenica u cvijeće koja je svoju okućnica uljepšala i s jednim vrlo šarmantnim i zgodnim detaljem - starim biciklom ukrašenim cvijećem.

Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 8 Stari bicikl ukrašen cvijećem Marijinoj okućnici daje poseban šarm (Foto: Privatne fotografije)

Na ideju bicikla došla sam slučajno, uz bujnu maštu ideja ne fali, a obožavam starim, odbačenim stvarima dati novi sjaj, dodaje. I njezini i prijatelji i susjedi zadivljeni su ovom cvjetnom fantazijom prepunom mirisa i boja.

Kažu da imamo najljepše uređeno dvorište od svih, otkriva ponosna vlasnica. U svojoj proljetnoj čaroliji na otvorenom ima i najdraži kutak, terasu uz dvorište na kojoj ona i njezina obitelj obožava ispijati kavu i jesti torte i kolače koje Marija obožava peći, a priprema slastica također je njezina velika ljubav.

Vrt Danijele Novak Ljetni dnevni boravak: Terasa za poželjeti u zelenoj oazi okruženoj čempresima u Koprivnici

Dvorište Daniele Bobanović iz Rijeke pravi je cvjetni raj - 12 Pampas trava i hortenzije su čarolija: Dvorište u Rijeci kojem tepaju da je raj na zemlji

Mnogi će za ovo dvorište u okolici Ludbrega reći da dugo nisu vidjeli ništa ljepše, a Mariji Ričko svaki kompliment dodatna je motivacija da svoj mali raj redovito uređuje te bude na ponos svojem susjedstvu i šire.

Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 7 Marija Ričko iz Sudovčine svoju okućnicu održava uz suprugovu pomoć (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju