Dvorište Marije Ričko iz malog mjesta Sudovčine slovi kao najljepše u okolici Ludbrega, a samo jedan pogled na njezinu dvorišnu idilu punu cvijeća i zelenila dovoljan je da se uvjerimo u to. Marijina okućnica, koju održava uz suprugovu pomoć, pravi je raj za oči i odmor za dušu, a u ovo doba godine izgleda najljepše.

Galerija Medicinska sestra Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 8 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 3 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 17 +13 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega

Ljubav prema cvijeću Marija Ričko naslijedila je od majke, koja ju je cijeli život poticala u tome i govorila da je cvijeće ljubav.

Oduvijek sam sanjala o kućici u cvijeću, a otkako živimo sami, u svojoj kući i svojoj slobodici, svaki slobodni trenutak provodim u dvorištu, kao i suprug, koji mi je velika pomoć i potpora u svemu, kaže medicinska sestra i majka dvoje djece. S obitelji živi u Sudovčini, malom mjestu nedaleko centra svijeta, kako se zbog svojeg položaja naziva Ludbreg. Naime, brojni svjetski gradovi nalaze se na koncentričnim krugovima čije se središte nalazi u Ludbregu, zbog čega se za taj grad u Varaždinskoj županiji kaže da je centar svijeta.

Medicinska sestra Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 10 Stari bicikl ukrašen cvijećem Marijinoj okućnici daje poseban šarm (Foto: Privatne fotografije)

U Marijinu dvorištu svaki ljubitelj cvijeća osjećao bi se kao u raju, a ona je ponosna na svoju šarenu cvjetnu idilu. Njezinu okućnicu, između ostalog, krase ruže stablašice, pelargonije, Salix Flamingo, Judino drvo, a ima i brdo petunije, koja joj je najdraže cvijeće.

Dok se ja brinem o cvijeću, suprug provodi vrijeme koseći travu te je zadužen za njegu smaragdnih tuja i lovor-višnje, otkriva velika zaljubljenica u cvijeće, koja je svoju okućnica uljepšala i s jednim vrlo šarmantnim i zgodnim detaljem - starim biciklom ukrašenim cvijećem.

Medicinska sestra Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 11 I Marijina terasa je predivna i uređena s puno stila (Foto: Privatne fotografije)

Na ideju bicikla došla sam slučajno, uz bujnu maštu ideja ne fali, a obožavam starim, odbačenim stvarima dati novi sjaj, dodaje. I njezini i prijatelji i susjedi zadivljeni su cvjetnom fantazijom prepunom mirisa i boja.

Kažu da imamo najljepše uređeno dvorište od svih, otkriva ponosna vlasnica. U svojoj proljetnoj čaroliji na otvorenom ima i najdraži kutak, terasu uz dvorište na kojoj ona i njezina obitelj uživaju piti kavu i jesti torte i kolače, koje Marija obožava peći, a priprema slastica također je njezina velika ljubav.

Zavirite u Sanjino dvorište pred kojim prolaznici redovito zastaju kako bi mu se divili Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 4 Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 8 Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 7 +5 Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 9

Elegantna terasa medicinske sestre iz okolice Ludbrega na kojoj se uživa i kad pada kiša Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 7 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 2 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 3 +6 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 4

Mnogi će za to dvorište u okolici Ludbrega reći da dugo nisu vidjeli ništa ljepše, a Mariji Ričko svaki kompliment dodatna je motivacija da svoj mali raj redovito uređuje te bude na ponos svojem susjedstvu i šire.

Medicinska sestra Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 9 Marija Ričko iz Sudovčine svoju okućnicu održava uz suprugovu pomoć (Foto: Privatne fotografije)

Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 15 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega (Foto: Privatne fotografije)

Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 3 Medicinska sestra Marija Ričko iz Sudovčine uživa u svom besprijekorno uređenom dvorištu (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju