U petak 19. veljače cijelu regiju potresla je vijest da nas je napustio Đorđe Balašević. Čuveni kantautor preminuo je u 68. godini života u svom rodnom gradu, Novom Sadu.

Iako je imao mnogo obožavatelja u Hrvatskoj, bio je nepravedno zapostavljen u eteru naših radijskih postaja sve do tog kobnog petka kada su nas sa svih strana preplavili zvuci njegovih nezaboravnih pjesama.

Radijska postaja Gold FM sada je odlučila jedan od svojih online kanala u potpunosti posvetiti Balaševiću.

Slika nije dostupna Olivera i Đorđe Balašević: Sasvim posebna ljubavna priča koja je trajala više od četiri desetljeća

Stihovi Đorđe Balaševića - 10 10 nezaboravnih pjesama Đorđa Balaševića koje diraju u srce i žene i muškarce

Da je Đorđe Balašević uistinu bio jedan od najboljih i najomiljenijih, mogli smo ovih dana vidjeti diljem regije… Način na koji se publika opraštala od pjesnika, nikog nije ostavila ravnodušnim. Balašević je u karijeri dugoj gotovo pet desetljeća održao na stotine koncerata u gradovima diljem bivše Jugoslavije, snimio je 12 albuma i ostavio iza sebe desetke hitova od kojih su mnogi postali evegreen i himne mnogim generacijama. U znak sjećanja na velikog kantautora i pjesnika Đorđe Balaševića, od danas na našem (S)ex Yu kanalu puštamo isključivo Đoletove pjesme, proučio je Gold FM.

Na komentar jednog slušatelja koji je na njihovoj službenoj stranici na Facebooku napisao kako se nada da će kanal s Balaševićem ostati stalno, a ne samo nekoliko dana, odgovorili su: Dokle god postoji interes bit će i kanala.

Đorđe Balašević Kad zasvira taj refren... 10 klasika po kojima će generacije pamtiti Đorđa Balaševića

Đorđe Balašević Samo ona, zauvijek ona: Tajna Balaševićeva albuma na kojem svaka pjesma nosi žensko ime

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju