Luksuzna modna kuća Balenciaga ponovno je predstavila komad koji, u najmanju ruku, podiže obrve. Radi se o uniseks suknji koja je zapravo – ručnik. I to pravi, pamučni ručnik sive boje i paprene cijene, u kojemu su modeli prošetali na modnoj reviji za proljeće/ljeto 2024. u Parizu.

Galerija Balenciaga suknja - ručnik Balenciaga suknja - ručnik Balenciaga suknja - ručnik +11 Balenciaga, 925 eura

Brend je početkom ove godine napravio korak unazad u smislu kreativnosti, a njihov je kontroverzni kreativni direktor Demna Gvasalia najavio kako će preispitati svoje prioritete i početi proizvoditi nešto ozbiljniju modu jer, kako je rekao za Vogue moda više ne mora biti tako zabavna i stvarati buku, kakvom ju je predstavljao od 2015., kada je imenovan za ovu poziciju.

Modna je pista za ovu priliku pretvorena u kazalište. Bila je to pozornica prekrivena crvenim tepihom i zavjesama od valura, a okupljeni su mogli vidjeti baš sve – od kože, preko futurističkih naočala pa sve do glomaznih kofera u ulozi torbica.

Balenciaga suknja - ručnik Balenciaga, Proljeće/ljeto 2024. (Foto: Profimedia)

Kaputi s vrlo naglašenim ramenima, dramatični make-up, kućni ogrtači, torbe za kupovinu i pomalo gotičko izdanje vjenčanice, pali su u drugi plan nakon što je predstavljena spomenuta suknja.

Ovaj artikl namijenjen je osobama oba spola te sadrži dva gumba i podesivu kopču za remen. Na stranicama brenda stoji kako suknja zahtijeva kemijsko čišćenje, s obzirom na cijenu od 925 eura.

Balenciaga suknja - ručnik Balenciaga, 925 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Zbog tog su postupka korisnici društvenih mreža osudili Balenciagu, napominjući da moda ne treba biti mamac za klikove i lajkove, kakav je slučaj s gotovo svakim proizvodom u današnje vrijeme, a neki su popularni brend čak nazvali društvenim eksperimentom kojeg treba otkazati.

Što kažete na Balenciaga suknju koja je zapravo - ručnik?

glasova:

Demna Gvasalia, doduše, nije prvi dizajner koji je predstavio ovakav odjevni komad. Preduhitrio ga je dizajner Ludovic de Saint Sernin, u lipnju 2020., kad je na svojoj reviji za proljeće/ljeto predstavio kolekciju Wet'n'Wild, s vrlo sličnom suknjom.

Balenciaga suknja - ručnik Suknja koju je Ludovic de Saint Sernin predstavio 2020. (Foto: Profimedia)

U anketi nam recite što mislite o ovom potezu Balenciage, a u galeriji na početku teksta pogledajte još nekoliko primjera s revije za proljeće/ljeto 2024. 

Balenciaga u kolekciji za ljeto ima satenske balerinke za muškarce, a dolaze u tri boje Balenciaga u kolekciji za ljeto ima balerinke za muškarce - 4 Balenciaga u kolekciji za ljeto ima balerinke za muškarce - 3 Balenciaga u kolekciji za ljeto ima balerinke za muškarce - 2 +2 Balenciaga u kolekciji za ljeto ima balerinke za muškarce - 5

I na Ali Expressu mogu se kupiti torbe u obliku vrećice čipsa Torbica u obliku vrećice čipsa s potpisom Balenciage za 14 tisuća kuna, a na AliExpressu i za 50 kuna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju