U današnjem svijetu naši najmlađi mogu krivo protumačiti što je to ljepota. Uređene fotografije na društvenim mrežama koje su dostupne gotovo svim klincima, mogu im predstaviti iskrivljenu sliku ljepote.

Djeci je teško objasniti da ljepota dolazi iznutra, a najbolji način da to nauče su konkretni primjeri roditelja, okoline, ali i popularne kulture koja oblikuje njihove stavove.

Disney je krenuo u tom smjeru i predstavio svoju prvu plus-size junakinju.

Isječak iz filma Reflect je oduševio javnost jer nosi zaista lijepu poruku. Protagonistica ove lijepe priče je balerina Bianca, djevojčica koja se zbog viška kilograma ističe među ostalim balerinama.

@retrocosygamer It’s available on Disney + and shows how she battles body dysmorphia #plussizedisney #disneyprincess #plussizerepresentation ♬ After LIKE - Short Ver. - IVE

Kad se Bianca pogleda u ogledalo, ono puca, a to simbolizira iskrivljeni, slomljeni način na koji ona vidi svoje tijelo.

U isječku možemo vidjeti kako se Bianca bori sa svojim odrazom u zrcalu, ali unatoč onome što vidi, ona uspijeva racionalizirati fizičku sliku same sebe. Bianca pobjeđuje sumnju u svoju ljepotu i tako probudi unutarnju snagu, gracioznost i moć koje su temelj samopouzdanja djece, a posebno djevojčica.

Crtani film Reflect, ili Odraz, napravljen je u službi stvaranja samopouzdanja kod najmlađih. Puno je junaka i junakinja koje smo obožavali tijekom odrastanja, a Bianca je svakako primjer junakinje koja će biti pravi uzor današnjim djevojčicama.

Ovaj edukativni crtani film, dio je druge sezone Desneyevog serijala Short Circuit Experimental Films, a nastao je iz kreativne ideje Hillary Bradfield, umjetnice iz Disneya koja je poznata po angažmanu u drugom dijelu omiljenog filma Frozen.

Javnost je oduševljena ovim crtićem, a pozitivni komentari se redaju jedan za drugim.

Ima nas jako puno koji patimo od tjelesne dismorfije. Ovaj film trebate pokazati svojoj djevojčici, bez obzira na to ima li problem s tim ili ne. Ja u ovom filmu vidim malu sebe. Bravo Disney!, komentar je jedne korisnice Tik-Toka.

Voljela bih da sam imala priliku ovo vidjeti dok sam odrastala. Odlična ideja, a još bolja realizacija, smatra još jedna oduševljena korisnica.

Ovo izaziva emotivnu reakciju kod mene. Imam osjećaj da bih mogla zaplakati, kaže korisnica te društvene mreže.

Slika nije dostupna "Duša": Crtić pun nade i životnog optimizma koji nam svima sada trebaju

Kao što nas je, primjerice, Vlak u snijegu naučio da je zajedništvo jedna od najvažnijih vrijednosti u životu, tako će možda i novi Disney crtani film današnje generacije navesti da od najranijih dana zavole svoje tijelo.

Film Reflect možete pogledati na Disney+ paltformi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju