Svima nam sada treba malo nade i životnog optimizma, a upravo te osjećaje donosi animirani film "Duša" koji igra u kinima. Opisuju ga kao još jedno remek-djelo za male i velike studija Pixar u čijem je središtu profesor glazbenog Joe, koji traži svrhu života nakon što doživi nesreću u kojoj mu se duša odvoji od tijela.

Joe Gardner, profesor glazbenog u osnovnoj školi u New Yorku, sanja o karijeri jazz-glazbenika iako se njegova majka Libba protivi tome strahujući za njegovu financijsku sigurnost. Jednog dana Joe dozna da bend legendarne jazz-glazbenice Dorothee Williams traži nove članove i prijavi se za audiciju. Impresionirana Joevim sviranjem klavira, Dorothea mu ponudi priliku da nastupi kasnije te večeri.

Odlazeći sav sretan kako bi se pripremio za nastup, Joe padne kroz šaht i nađe se na putu prema mjestu "Great Beyond", u obliku duše. Ne želeći umrijeti prije svoje velike glazbene prilike, pokuša pobjeći, ali završi u mjestu "Great Before" gdje savjetnici za duše, svi imena Jerry, pripremaju nerođene duše za život. Svaka duša ima značku koja kada se napuni osobinama i karakteristikama osigurava prelazak na Zemlju.

Greškom zamijenjen za instruktora, Joe dobije zadatak trenirati 22, ciničnu dušu koja se već tisućljećima nalazi u Great Before jer ne vidi smisao života na Zemlji. Mala duša 22 treba pronaći svoju životnu iskru kako bi popunila značku te se dogovori s Joeom da će ju dati njemu kako bi se on mogao vratiti kući. No nakon što se Joe uspije vratiti na Zemlju, zabunom sa sobom povede i 22...

Snimat će se nastavak filma P.S. Volim te Mora biti bolje: Sedam filmova koji vraćaju nadu u novi početak

Slika nije dostupna Vrijeme im ne može ništa: Najljepši božićni crtići kojima se uvijek rado vraćamo

Život je pun mogućnosti, samo trebaš znati gdje gledati, poruka je animiranog filma "Duša", koji s lakoćom miješa humor s dramom, edukaciju s umjetnošću, duhovnost sa zabavom. Pritom i odrasle i djecu podsjeća na to da postoje druge razine postojanja i nudi odgovor u čemu leži divota ljudskog iskustva.

Djeveruše 15 filmova koji će vam pomoći da se bolje osjećate

Crtić je namijenjen za djecu od osam i više godina, a fantastična animacija i glazba te svježi pristup metafizičkim temama čine i ovaj Pixarov film vrijednim pažnje odraslih.

Crtić "Duša" igra u kinima sinkroniziran na hrvatski jezik u 2D i 3D formatu, a glasove likovima dali su Filip Juričić, Judita Franković Brdar, Dražen Čuček, Ksenija Prohaska, Irena Tereza Prpić, Igor Mešin, Branka Cvitković, Roko Sikavica, Dean Kotiga i Mirta Zečević.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju