U srcu Zagreba, u staroj gradskoj palači smjestio se Hotel Palace.

Predivno zdanje, sagrađeno 1891. godine za Karla Schlesingera, teško je ne primijetiti ako se uputite od Trga bana Jelačića preko Zrinjevca do zagrebačkog Glavnog kolodvora.

Ova palača je 1907. godine počela raditi kao prvi organizirani hotel u Zagrebu, a njezin izgled i stil gradnje jedan su od rijetkih primjera neorokoko stila. Do danas je hotel nekoliko puta nadograđivan i adaptiran, a njegove sobe sada su spoj moderne tehnologije i starog secesijskog stila 19. stoljeća u kojem je sagrađen.

U blagdanskom razdoblju jedan dio jednog od najljepših zagrebačkih hotela je postao posebno popularan. Radi se o neodoljvom balkonu, ukrašenom božićnim drvcem, koji se za vrijeme avdenta pretvorio u jednu od najpoželjnijih pozadina za fotografiranje.

U popularnosti mu sigurno pomaže i blizina Fuliranja i cijelog niza delicija u kojima Zagrepčani i njihovi gosti uživaju u ovom blagdanskom razdoblju.

Advent u tunelu Grič: Pogledajte kako izgleda božićna bajka uređena u stilu Orašara

U svakom slučaju, balkon smješten na adresi Trg J.J. Strossmayera 10 postao je prava zvijezda Instagrama, što dokazuju i fotografije koje možete pogledati u nastavku.