Selidbom u mali primorski stan u Crikvenici Senka Fučkar i njezin suprug Andrej Fučkar počeli su uređivati i svoju malenu zelenu oazu na balkonu, koji je jako dugačak, no uzak, a upravo ga te dimenzije čine još zanimljivijim. Senka je svoj balkon ukrasila brojnim detaljima koje sama izrađuje.

Galerija Šarmantni zeleni balkon Senke Fučkar iz Crikvenice - 15 Šarmantni zeleni balkon Senke Fučkar iz Crikvenice - 14 Šarmantni zeleni balkon Senke Fučkar iz Crikvenice - 1 +16 Šarmantni zeleni balkon Senke Fučkar iz Crikvenice

Za vrijeme lockdowna tijekom korone supružnici Senka i Andrej Fučkar na balkonu svoga stana u Crikvenici stvorili su si preslatku oazu za uživanje na otvorenom. Na balkonu prevladava zelena boja, počevši od poda podstavljenog umjetnom travom do poluprozirnih zavjesa ukrašenih velikim zelenim cvjetovima.

Šarmantni zeleni balkon Senke Fučkar iz Crikvenice - 1 Senkin balkon zanimljiv je i zbog svojeg izduženog oblika, jako je dugačak, a širok oko 105 cm (Foto: Privatne fotografije)

Volim reciklirati i raditi instalacije, slikam, priroda mi je uvijek inspiracija. Također vodim grupu Biljke u posudi i prostoru na Facebooku i tu sam upoznala divne ljude. Namještaj na balkonu izrađen je od paleta, četiri podnice kreveta i daske za rezanje. Balkonski stolić napravila sam od starog šaha i letvica podnice, zavjesu koja je oduševila mnoge porubila sam na ruke. Imam puno skrivenih spremnika, poput kanti od boja, od kojih radim balkonski kompost. Gotovo sve što se nalazi na balkonu je reciklirano, opisuje svoj mali na raj na otvorenom Senka.

Šarmantni zeleni balkon Senke Fučkar iz Crikvenice - 19 Šarmantni zeleni balkon Senke Fučkar iz Crikvenice (Foto: Privatne fotografije)

Umjetna trava na podu, nastavlja, zahvalna je za održavanje, ne zadržava vlagu zbog rupica kroz koje otječe voda, brzo se suši te održava usisavanjem.

Posebno se jednostavno održava vodenim usisavačem, može se prati, ublažava zvukove, ugodna je za boso hodanje i dječju igru, ističe. Od komadića te umjetne trave i kantice masti ova velika kreativka napravila je i recikliranu viseću posudu.

Od komadića umjetne trave i kantice masti Senka je napravila recikliranu viseću posudu Od komadića umjetne trave i kantice masti Senka je napravila recikliranu viseću posudu (Foto: Privatne fotografije)

Njezina vrlo izražena umjetnička i kreativna crta ne čudi s obzirom na to da je pohađala Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a prije toga Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku.

Senkin balkon zanimljiv je i zbog svojeg izduženog oblika, jako je dugačak, a širok oko 105 centimetara.

Sredina balkona mora biti prohodna jer tu su dvoja balkonska vrata, pa se ljeti suše ručnici nakon kupanja i donese se puno pijeska. Na balkonu sušimo i ostalo rublje, na njemu se igraju naše kćeri (dječja kuhinjica je u izradi), pije kava, dodaje. Najljepši ukras svakog balkona je cvijeće, a Senka svoje biljke premješta kako im odgovara zbog sunca.

Zavirite u Sanjino dvorište pred kojim prolaznici redovito zastaju kako bi mu se divili Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 4 Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 8 Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 7 +5 Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 9

Pogledajte maaali balkon stana na Pešćenici pretvoren u oazu začinskog bilja i povrća Ivana Marketin iz Zagreba svoj balkon veličine uredskog stola pretvorila je u malu zelenu oazu - 7 Ivana Marketin iz Zagreba svoj balkon veličine uredskog stola pretvorila je u malu zelenu oazu - 4 Ivana Marketin iz Zagreba na svom majušnom balkonu uzgaja razno začinsko bilje - 4 +18 Ivana Marketin iz Zagreba svoj balkon veličine uredskog stola pretvorila je u malu zelenu oazu - 1

Kad mislim da sam gotova, uvijek me netko iznenadi i pokloni mi nove biljke, pa sve ispočetka. Čekam da sada sve izraste, tek je u začetku, a limun je pošišan gotovo na nulu. Matičnjak je već osušen i čekam novi, menta još nije ubrana, kaže Senka Fučkar iz Crikvenice, čiji će balkon biti još ljepši za mjesec dana, kad izrastu viseća trava, batati, limun i begonije.

Šarmantni zeleni balkon Senke Fučkar iz Crikvenice - 4 'Balkonski stolić napravila sam od starog šaha i letvica podnice' (Foto: Privatne fotografije)

Šarmantni zeleni balkon Senke Fučkar iz Crikvenice - 2 'Kad mislim da sam gotova, uvijek me netko iznenadi i pokloni mi nove biljke, pa sve iz početka' (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju