Dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina zaista je milina za gledati. Sanja i njezin suprug Mladen okućnicu obiteljske kuće pretvorili su u pravi mali raj, a posebno čarobno izgleda u večernjim satima zahvaljujući osvijetljenom kamenjaru kojeg su sami napravili.

Galerija Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 4 Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 8 Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 7 +5 'U kamenjar smo stavili i rasvjetu tako da je u večernjim satima to najljepši detalj dvorišta'

Bračni par Sanja i Mladen Djaković prije dvije godine renovirali su obiteljsku kuću Sanjina supruga i tada su započeli i preuređenje dvorišta. Naročito su ponosni na dvije magnolije stare 30 godina koje s proljeća daju posebnu draž dvorištu, kad se rascvjetaju kao vjesnici ljepšeg vremena. Njihovu okućnicu krase i razne trajnice: tuje, perunike, šimšir, patuljasta žalosna vrba, ukrasna vrba, patuljasti bor...

Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 1 Sanjinu okućnicu krase i razne trajnice: tuje, perunike, šimšir, patuljasta žalosna vrba, ukrasna vrba, patuljasti bor... (Foto: Privatne fotografije)

Poslije epidemije korone svi smo shvatili da je jako bitno da čovjek ima svoj kutak na otvorenom, zato smo se najviše i odlučili da stvorimo sebi malu oazu za uživanje. Sada smo dodali i razne igračke za našeg mališana koji ima dvije godine i istražuje svijet oko sebe, govori Sanja koja sa suprugom Mladenom i njihovim sinčićem Lukom živi u Zrenjaninu u Srbiji. Sanja i Mladen oboje su ekonomisti i rade u struci, a održavanje tako pedantno, skladno i prelijepo uređenog dvorišta nije im teško jer vole biti okruženi biljkama. Sada s proljeća, košenje trave je intenzivnije, kao i orezivanje i oblikovanje biljaka.

Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 6 Masivna, elegantna siva ograda napravljena je od betonskih panela koji se slažu jedan na drugi (Foto: Privatne fotografije)

Našem Luki najzanimljivije je zalijevanje biljaka, pa je on svaki put pored mene sa svojom malom kanticom za zalijevanje. Najviše vremena provodimo u dvorištu, dok se Luka igra Mladen i ja uživamo u dvorištu. Često nam dođu i prijatelji pa nam je stvarno uživanje na terasi dok se djeca igraju i jure po dvorištu, otkriva Sanja u čijem dvorištu pažnju plijeni i masivna, elegantna siva ograda napravljena od betonskih panela koji se slažu jedan na drugi, što je noviji sistem gradnje.

Odlučili smo se za takvu ogradu zato što je montaža vrlo jednostavna i brza. Za jedan dan je sve bilo postavljeno. Poslije toga smo je mi ofarbali u sivu boju i stavili rasvjetu, dodaje. Zvijezda njihova dvorišta je i drvo tise staro 30 godina, za koje se, ističe Sanja, mnogi zanimaju zbog jako zgodnog ovalnog oblika. Prije dvije godine oblikovano je tako uz pomoć stručnjaka, jer ga zbog visine biljke nisu mogli sami oblikovati. Zimi je ukrašeno lampicama i postaje dio novogodišnje magije.

Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 5 Drvo tise zimi je ukrašeno lampicama i postaje dio novogodišnje magije (Foto: Privatne fotografije)

Lijepo uređena okućnica Sanji je neizostavni dio jednog toplog doma.

Stvarno smo se trudili maksimalno iskoristiti biljke koje su godinama tu, da ih oblikujemo i sačuvamo za budućnost. Htjeli smo dodati malo modernih detalja, ali tako da ne diramo biljke koje su tu već 30 godina. Kamenjar koji možete vidjeti na fotografiji star je dvije godine, trebat će još koja godina da bude u punom sjaju. U kamenjar smo stavili i rasvjetu tako da je u večernjim satima to najljepši detalj dvorišta, opisuje Sanja.

Idila u Koprivnici: Danijelino dvorište s kamenjarom očarat će vas gdje god da pogledate Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 15 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 13 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 17 +14 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 11

Vrt u susjedstvu prepun ljubičastog cvijeća izgleda poput prizora iz bajke Dvorište Mubere Tabak iz BiH prepuno je ljubičastog cvijeća - 10 Dvorište Mubere Tabak iz BiH prepuno je ljubičastog cvijeća - 3 Dvorište Mubere Tabak iz BiH prepuno je ljubičastog cvijeća - 1 +7 Dvorište Mubere Tabak iz BiH prepuno je ljubičastog cvijeća - 11

Njen suprug i ona najviše su ponosni upravo na kamenjar koji su sami podigli. Puno ideja našli su na Pinterestu, pa i tu da sprovedu struju kroz kamenjar kako bi u večernjim satima bio osvijetljen. Sve su sami odradili, od izbora i sadnje biljaka, do stavljanja rasvjete i kamena.

Mnogi ljudi koji prođu pored naše kuće i dvorišta zastanu diviti se, netko pita za informacije o biljkama i za savjete. Stvarno volim razmijeniti iskustva i pomoći koliko mogu iz svog iskustva. I susjedi i prijatelji puni su podrške i pohvala za naš trud i rad, kaže Sanja Djaković iz Zrenjanina.

Prelijepo uređeno dvorište Sanje Djaković iz Zrenjanina - 9 'U kamenjar smo stavili i rasvjetu tako da je u večernjim satima to najljepši detalj dvorišta' (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju