Inspiraciju za uređenje svog malog balkona veličine 3 puta 1,5 metara Stevimira Pranjić iz Bjelovara pronalazi u godišnjim dobima, a njezin kutak sreće naročito čarobno izgleda kada dođe jesen. Uređen u jesenskim bojama i s detaljima poput suncokreta, bundevica i toplih dekica, ovaj balkončić osvojio nas je na prvi pogled.

Balkon se nalazi na trećem katu stambene zgrade u Bjelovaru, do podne je u hladu, ali je zato u poslijepodnevnim satima, za lijepog vremena, okupan suncem.

Ljeti je na balkonu jako vruće pa sam morala staviti tendu kako bih i za vrućih ljetnih dana mogla uživati na njemu. Malen je, ali vrlo funkcionalan. Uredila sam ga sama, istina, bilo je i nekoliko propalih pokušaja dok nije ispao ovakav, meni savršen, kaže Stevimira Pranjić. Svako godišnje doba na Stevimirinu balkonu ima svoju pričicu, proljetno uređenje počinje sa svijetlim bojama i sadnjom jednogodišnjih cvjetnica i njoj najljepšim bijelim detaljima na namještaju.

Ljeto obožavam, a ove godine ljetno uređenje bilo je u plavom tonu upotpunjeno školjkama, mrežama i drugim morskim motivima. Sada je jesen, tu su nezaobilazni suncokret, bundevice i tople dekice, opisuje. Stevimirin balkon savršeno je mjesto i za sadnju raznih biljčica pa je tako posadila i timijan koji je, kako kaže, dobar protiv komaraca, ali ne i protiv smrdljivog martina, mentu za koktele i sokove, peršin i ljupčac za juhe, origano, bosiljak i nezaobilazne čuvarkuće. Bilje voli kupovati od bakica na placu, kao i rezano cvijeće.

One imaju predivno, svoje i domaće, a pokazalo se najizdržljivije i najotpornije, ističe. Dašak ljupkog vintage stila balkonu daje i bijela metalna sjedeća garnitura kakvu je Stevimira dugo željela, a dobila ju je na poklon. Detalje kupuje kada naiđe na nešto što joj je lijepo pa je tako pronašla i plavi prozor koji je došao s jedne stare kuće, preuređen je i savršeno pristaje na njezinu balkončiću.

Život u Irskoj: Zavirite u kuću bračnog para koji se iz Opatije preselio u gradić blizu Dublina Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 11 Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 3 Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 6 +12 Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 10

Renovacija kuće u Ontariju u Kanadi Sabrine i Andrewa Pougneta - 4 Kuhinja sada izgleda mrak! Par koji je od starinske kuće napravio moderan dom kao iz magazina

Proces uređenja trajao je neko vrijeme, a i sada često kupim poneku sitnicu koja mi se svidi, dodaje Stevimira koja svaki slobodan trenutak provodi na balkonu.

Smatram da se svaki balkon može urediti i postati oaza odmora nakon napornog dana, mjesto za popiti kavu u miru ili koktel s prijateljicama do dugo u noć. Zato, nemojte pretvarati balkone u skladišta, donesite sa svakog odmora neku uspomenu i stvorite si svoj kutak za guštanje. Isplati se, poručuje Bjelovarčanka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju