Ne pratite slijepo trendove i ono što "svi" imaju nego stvorite oazu po svom guštu. Po meni je najvažnije krenuti od odgovarajuće vrtne garniture ili stolice/fotelje pa se spontano poigrati detaljima i nikako ne zaboraviti na biljke, savjet je koji je svima onima koji se planiraju upustiti u avanturu uređenja balkona dala Antonela Gaura.

Ona je s uređenjem gotova i već uživa u svojoj zagrebačkoj oazi, dnevnom boravku na otvorenom od šest kvadrata koji je smješten u jednoj stambenoj zgradi na potezu između Britanca i Černomerca, a s nama je podijelila neke detalje.

Kao i u većini slučajeva, prije početka radova i preuređenja postojala je ideja.

Ideja je bila da balkon bude opuštajuća ljetna oaza s neutralnim tonovima. Inspiracija mi je uvijek priroda tako da sam birala prirodne boje i materijale pri uređenju za cosy dojam, priča Antonela.

Slika nije dostupna Balkon u Rijeci od tri kvadrata koji je oduševio svijet i skupio 13.000 lajkova

Nakon nastanka ideje, krenula je njezina realizacija. Cijeli postupak uređenja trajao je oko tjedan dana.

Najveći izazov bio je kako prekriti klimu i prvobitna ideja bile su drvene letvice no ipak sam se odlučila na umjetne visilice eukaliptusa jer nisu vizualno opteretile prostor već ga osvježile i obogatile, kaže Antonela koja sada svoj balkon opisuje kao spoj grada i Mediterana i to zbog njegove neutralnosti i svjetline.

On je savršena, opuštajuća ljetna oaza u centru grada u kojoj mogu nesmetano uživati u ranojutarnjoj kavi i džinu navečer uz dobro društvo, dodaje.

Ako mora izdvojiti najdraži dio balkona, na prvo mjesto stavlja biljke.

Jer mu one daju posebnu svježinu i živost koju bi bez njih teško postigla na toj razini. Nema ih previše, taman onoliko koliko je potrebno za pravi ugođaj, objašnjava Antonela.

Kada su u pitanju drugi detalji, posebno joj se, kaže, sviđaju jastuci s uzorkom školjkica, pletena košara za skladištenje dekica te rupičasta okrugla lampa koja noću stvara divan ugođaj.

U skoroj budućnosti rasporedit će i lampice unakrsno na strop, a kroz smijeh navodi zapravo jedini ozbiljan plan - pokušati održati biljke živima što duže.

Slika nije dostupna Ča je lipi! Ružičasti balkon u Splitu na kojem su večeri uz džin baš gušt

Dok joj mi držimo fige, vi zavirite u našu galeriju i pogledajte kako izgleda ova predivna oaza, a Antoneline radove možete pratiti i na Instagram profilu koji nosi isti naziv kao njezin obrt za uređenje interijera - Olivin. Jer na Instagramu je sve počelo, a onda se hobi pretvorio u posao.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju