U osječkom zoološkom vrtu vlada veliko veselje. Prije desetak dana na svijet je došla jedna mala bijela pahuljica, ženkica alpake koja je dobila ime Edita, po svom timaritelju Ediju. Malena je sada počela otkrivati svijet, a u svojem istraživanju okoline ne odvaja se od majke i prati je u stopu.

Galerija Beba alpaka došla je na svijet u osječkom zoološkom vrtu - 6 Beba alpaka došla je na svijet u osječkom zoološkom vrtu - 1 Beba alpaka došla je na svijet u osječkom zoološkom vrtu - 4 +6 Beba alpaka došla je na svijet u osječkom zoološkom vrtu

Novorođena alpaka Edita, nova stanovnica Osijeka, tjedan dana bila je s majkom Đurđom u maloj štali, a ovih je dana prvi put izišla na sunce u vanjsku nastambu.

Beba alpaka došla je na svijet u osječkom zoološkom vrtu - 2 Mala alpaka Edita ne odvaja se od svoje majke (Foto: Davor Javorovic/Pixsell)

Majka je odmah zauzela zaštitnički stav i pljuvala na ostale alpake koje su sa zanimanjem dočekale prinovu. Preslatka bijela ženkica držala se uz majku i veselo poskakivala. Još će mjesec ili dva, dok je vani hladno, ostati u štali, a onda će moći slobodno trčati.

Beba alpaka došla je na svijet u osječkom zoološkom vrtu - 4 Desetak dana stara alpaka Edita krenula je istraživati okolinu (Foto: Davor Javorovic/Pixsell)

U osječki zoološki vrt uskoro će stići i neki novi stanari jer je taj zoo ušao u Europsku zajednicu zooloških vrtova i akvarija, što znači da je zadovoljio najveće moguće standarde u držanju životinja i brizi za njih.

Beba alpaka došla je na svijet u osječkom zoološkom vrtu - 8 Mala alpaka dobila je ime Edita, po svom timaritelju Ediju (Foto: Davor Javorovic/Pixsell)

Egzotične subote: U zagrebačkom zoo vrtu počinje zanimljiv edukativni program U Zoološkom vrtu Grada Zagrebu do kraja veljače održavat će se Egzotične subote - 5 U Zoološkom vrtu Grada Zagrebu do kraja veljače održavat će se Egzotične subote - 7 U Zoološkom vrtu Grada Zagrebu do kraja veljače održavat će se Egzotične subote - 1 +3 U Zoološkom vrtu Grada Zagrebu do kraja veljače održavat će se Egzotične subote - 2

Patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime, a tepaju joj da je slatka bačvica Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta - 7 Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta - 4 +4 Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta - 1

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju