Slikovnica "Što je to koronavirus?" na jednostavan i djeci razumljiv način predstavlja ključne činjenice o virusu COVID-19 i važnosti osobne higijene.

Djeci je vrlo apstraktna cijela ta priča oko virusa te smo željeli slikovnim prikazom, kratkim tekstovima i zanimljivim savjetima približiti svoj djeci sve o trenutnoj situaciji. Slikovnica je objavljena prošli tjedan na našoj stranici te smo do sada naišli na brojne pozitivne reakcije roditelja i stručnjaka, ističe Martina Jurilj, na čijoj se stranici Mali Vrtuljak slikovnica "Što je to koronavirus?" može besplatno skinuti.

Djeca u slikovnici mogu i nacrtati kako se osjećaju kada čuju da roditelji i ostali odrasli spominju koronavirus

U ovoj edukativnoj slikovnici djeci su objašnjeni simptomi virusa, kako se on ponaša, zašto je važno da čuvaju svoje bake i djedove, kako se mogu zaštiti od koronavirusa, a u slikovnici je i pjesmica koju mogu pjevati dok peru ruke dvadeset sekundi. Djeca u slikovnici mogu i nacrtati kako se osjećaju kada čuju da roditelji i ostali odrasli spominju ovaj virus.

Slika nije dostupna Zbog njih treba biti lako: Djeca (koja) zaslužuju da im vratimo djetinjstvo

Slika nije dostupna "Nedostaju mi prijatelji": Tri ideje za druženje na sigurnoj udaljenosti koje eliminiraju nemir i dosadu

Na stranici Mali Vrtuljak nalaze se i drugi besplatni materijali za individualni rad s djecom kod kuće.

U ovo vrijeme izolacije pojačali smo svoje aktivnosti na zadovoljstvo roditelja, kaže Martina Jurilj, edukacijska rehabilitatorica koja se bavi savjetovanjem i edukacijom roditelja i djece s teškoćama u razvoju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju