Svakome od nas san je jednoga dana biti vlasnik svog doma, no zasad je mnogima prihvatljivija opcija unajmljivati životni prostor. Kako biste se osjećali ugodnije u trenutno unajmljenomu domu donosimo vam 5 načina kako ga osvježiti bez trajnih promjena i visokih troškova. Iako se radi samo o kozmetičkim promjenama i jednostavnim zamjenama, ne zaboravite se dogovoriti oko toga sa stanodavcem.

Galerija Ukrasni jastuci odmah će uljepšati unajmljeni životni prostor Efektna lampa odličan je trik za osvježenje stana Uz dogovor sa stanodavcem bacite se na bojenje zidova +0 Kupaonicu uljepšajte novom metalnom galanterijom

1. Zamijenite svjetla
U iznajmljenom stanu ili kući lampe i lusteri neće se uvijek svima svidjeti. Na sreću, njihova promjena je vrlo jednostavna. Stoga investirajte u svjetlo po vašem ukusu jer ga vrlo lako možete ponijeti sa sobom ako se budete selili.

Efektna lampa odličan je trik za osvježenje stana Efektna lampa odličan je trik za osvježenje stana (Foto: Living4Media)

2. Obogatite namještaj
Mijenjanje velikih komada namještaja poput kauča ili kreveta nije baš isplativo. Međutim, za osvježenje prostora dovoljno su i dodatci poput dekice, prekrivača, presvlaka ili ukrasnih jastuka koji su po vašem ukusu.

3. Dodajte boju
Boja je ta koja daje prostoru život. Stoga se ohrabrite i za početak odaberite jedan zid koji želite obojati u nijansu po vašoj mjeri. Osim boje, možete se odlučiti za tapete ili naljepnice za zid koje se lako uklanjaju.

Uz dogovor sa stanodavcem bacite se na bojenje zidova Uz dogovor sa stanodavcem bacite se na bojenje zidova (Foto: Living4Media)

4. Uljepšajte prozore
Zamijenite venecijske rolete s lijepim zavjesama i karnišom koji će vašem prostor pružiti dašak elegantnosti. Cijene zavjesa i karniša vrlo su pristupačne, a modeli i izbori su mnogobrojni. Također, ovo isto možete ponijeti sa sobom kada dođe vrijeme za selidbu u novi prostor.

5. Promijenite metalnu galanteriju
Ako želite osvježiti kupaonu, ovo je zasigurno najbolji način. Tako možete zamijeniti glavu tuša, ručke na kupaonskim ormarićima ili pak slavinu. Ovi detalji se možda čine sitnima, ali su i više nego bitni za postizanje skladnosti prostora.

Kupaonicu uljepšajte novom metalnom galanterijom Kupaonicu uljepšajte novom metalnom galanterijom (Foto: Living4Media)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju