Biljke u kupanicama i nisu tako čest prizor. Okolina tamo je pomalo nestabilna, temperature i vlažnost se mijenjaju, puno je ili premalo svjetlosti, prozori su premali... S druge strane, biljke su odličan dodatak za kupaonicu. Čine je ugodnijom te poboljšavaju njezin izgled, ali i kvalitetu zraka.

I prema feng shuiju preporučeno je držati biljke u kupaonici jer se na taj način razbija loša energija u prostoriji u kojoj se "čistimo" i "skidamo najgore sa sebe".

Iako svaka biljka ne može preživjeti kupaonske uvjete, srećom postoje one kojima su kupaonice sasvim prihvatljivo okruženje.

Najvažnije pitanje je - o kojim biljkama se radi?

Ako ste ponosna vlasnica kupaonice koja ima barem mali izvor svjetlosti, biljke će u jednoj takvoj prostoriji biti pun pogodak. Čak i u najmanjim kupaonicama jedna će mala biljka napraviti veliku razliku.

Bitno je, naravno, da birate biljke koje mogu uspijevati u toplom i vlažnom okruženju, ali i koje dobro podnose stalne promjene temperatura koje su u kupaonicama neibježne.

Slika nije dostupna Za velike i male prostore: Pet biljaka koje će uspjeti u svakoj kupaonici

Dakle, prilikom odabira biljaka za kupaonicu na umu imajte tri ključna faktora - slabu svjetlost, visoku vlagu i temperaturne promjene. Na popisu biljaka koje će proći ovaj test su između ostalih i:

- svekrvin jezik
- aloe vera
- jedarce
- bambus
- đavolji bršljan
- zlatni puzavac
- zračna biljka
- kalateja.

Slika nije dostupna Moćna sabljica: Biljka oštrog imena koja štedi vrijeme i čuva zdravlje

Kada odaberete biljku, jednu ili njih više, možete biti sigurni da ste pronašli jednostavan način kako oživjeti i osvježiti kupaonicu. Sa samo malo zelenila.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju