Iako se možda na prvu ne čini tako, božićnu poklon kutijicu iznenađenja možete napraviti sami uz malo papira u raznim bojama, ljepila i, naravno, mašte, a idealna je za sitne poklone ili ako nekom poklanjate novac.

  Galerija Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 28 Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 27 Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 26 +24 Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 25

Ovakva kutijica iznenađenja veliki je hit na internetu i među ljubiteljima ručno rađenih poklona, a svoj je naziv dobila po tome što se naglo rastvori kada joj maknete poklopac i stvara efekt iznenađenja.

Odlična je ideja kada nekome želite pokloniti sitnicu ili novac jer u njoj možete napraviti džepiće za novčanice ili poruke, u sredinu smjestiti manju kutijicu za poklon ili neki ukras i potpuno ju personalizirati.

Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 1 Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kutijicu iznenađenja možete raditi u više slojeva, s 3D elementima, može biti vrlo kompleksna, ali i jednostavnija, kakvu smo mi izradili, za koju vam samo treba dvije do tri vrste hamer papira i ljepilo.

Mi smo koristili UHU® White Glue bijelo ljepilo za lijepljenje osnovnih elemenata i UHU® ljepilo u stiku za sitnije dijelove od papira. Za ukrašavanje i dašak svečanosti te blagdanskog duha, koristili smo UHU® Glitter ljepilo u mekoj tubi s tankim i preciznim aplikatorom pa njime možete crtati, dodavati sitne detalje ili pisati.

Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 11 Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kod ovakvog unikatnog poklona najbolja je stvar što možete pustiti mašti na volju, a reakcija onog tko će ga primiti neprocjenjiva je. Želite li izraditi kutijicu baš kao našu, evo što vam treba i kako ju napraviti.

Potreban materijal:

  • crni hamer papir veličine A3 ili B2 (od B2 možete napraviti i dvije kockaste kutijice veličine plohe 10 cm)
  • deblji papiri u boji veličine A4 (zlatni za poklopac, bijeli, crveni i zeleni)
  • ostaci ukrasnog papira za šarene detalje
  • UHU® White Glue bijelo ljepilo
  • UHU® Glitter ljepila
  • ravnalo
  • obična olovka
  • UHU® ljepilo u stiku
  • ostaci ukrasnog papira
  • mini kutijica, bočica ili neki poklon
  • UHU® Patafix 
  • ukrasna vrpca
  • crni flomaster

Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 21 Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 21 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Izrada:

  1. Radite li kutijicu veličine 10 cm prvo na crnom hamer papiru izmjerite 30 cm u širini i dužini pa olovkom napravite kvadrat, a zatim mrežu da dobijete 9 kvadratića.
  2. Odrežite veliki kvadrat od 30 cm, pa mu odrežite vrhove da dobijete šesterokut.
  3. Odrežite gornji i donji kvadrat tako da ostanu spojeni sa središnjim s jednom plohom.
  4. Presavijte po crtama od olovke kvadrate da dobijete plohe kutijice, a kvadratima sa strane napravite džepiće tako da trokute zalijepite jedan za drugi UHU® White Glue bijelim ljepilom, ne brinite se ako vam malo iscuri po crnom papiru, uklonite višak papirićem ili lopaticom koja je na aplikatoru i ne brinite jer UHU® White Glue bijelo ljepilo postaje prozirno kada se osuši.
  5. Na dno stavite kvadratić izrezan od ukrasnog papira ili kartona.
  6. Četiri kvadratića oko središnjeg ukrasite po želji. Mi smo na jedan stavili jednostavne boriće u dvije različite boje. Na bijelom smo boriću ''kuglice i lampice'' jednostavno napravili raznim UHU® Glitter ljepilima sa šljokicama dodajući samo kapljicu od svake. Na drugom kvadratu smo zalijepili božićne poklone na hrpu i dodali im ''vrpce i mašne'' glitter ljepilom. Jedan džepić ukrasili božićnim čarapama, a drugi vrpcom od šarenog papira.  Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 16 Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 16 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  7. Napravite porukicu za osobu kojoj poklanjate ovu kutijicu i smjestite je u jedan džepić. Mi smo našu napravili u obliku kuglice za bor, napisali na nju prigodnu poruku i rubove ukrasili tankom linijom šljokica s UHU® Glitter ljepilom crvene boje. U drugi džepić možete staviti novčanicu ili neki drugi poklončić.
  8. Na sredinu smjestite poklončić bilo da ga samog zalijepite ili stavite u još manju kutiju ili staklenu teglicu kao mi. Staklenu teglicu pričvrstili smo na dnu komadićem UHU® patafixa kako ne bi plesala po kutijici iznenađenja i ostala na mjestu. U nju smo smjestili naušnice za dragu nam osobu, a oko poklopca privezali ukrasnu mašnu.
  9. Napravite poklopac. Mi smo ga radili od zlatnog debljeg papira veličine A4. Pripazite da veličina gornje plohe bude malo veća od 10 cm. Mi smo radili da bude 10,5 cm i sa svake stranice ostavite još 3 cm viška. Znači odrežite kvadrat veličine 16,5 cm te ravnalom i olovkom označite rubove širine 3 cm pa napravite rezove kao u videu i presavijte u poklopac i zalijepite poveznice UHU® White Glue bijelim ljepilom.
  10. Vanjski dio kutije ukrasili smo u temi s borićima i poklonima raznih boja i ukrašenima UHU® Glitter ljepilom.
  11. Skupite sve četiri plohe kutijice i na vrhu ih uvucite u poklopac.
  12. Kutiju ukrasite ukrasnom vrpcom i borovom grančicom ili nekim drugim ukrasom po želji.

Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 6 Izradite sami božićnu kutijicu iznenađenja kao poklon - 6 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Bolton Croatia d.o.o. po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju