Holistički pristup zdravlju i blagostanju započinje odabirom proizvoda za brigu o tijelu koji su jednako prirodni i organski kao i hrana koju unosimo u organizam. Tako je bilo kroz stoljeća, a takve višestruke blagodati daje nam i biljka aloe vera

Smatra se da su za ljepotu Kleopatrine i Nefretitine kože bile zaslužene pulpe od aloe vere. Legenda kaže da su faraoni i kraljevska obitelj aloe veru uzgajali u palači i smatrali ju svetim simbolom.

Blagotvorna svojstva aloe vere čine ju dobrim sastojkom u proizvodima za njegu kože kojima je namjena smirivanje osjetljive, nježne i suhe kože. Aloe vera potiče prirodno obnavljanje stanica poboljšavajući strukturu i elastičnost kože, čime ona postaje čvršća, mekša i blistavija.

Aloe vera potiče prirodno obnavljanje stanica poboljšavajući strukturu i elastičnost kože

Ta biljka široko je korištena u mnogim kozmetičkim pripravcima, a o njoj piše i blogerica Ana Karađole. Ana već osam godina prati modne trendove, ali i piše o kozmetici. Zainteresirale su je priče iz povijesti o dobrobiti aloe vere. Prije nego bilo što napiše, ima svoje pravilo – prvo proizvod isproba na sebi. 

Aloe vera gel sigurno bih nosila sa sobom na more jer je dobar i protiv uboda insekata i nakon izlaganja suncu. Imam dosta suhu kožu i radi toga mi treba hidratacija u obliku losina, gelova i kremi, rekla je Ana u emisiji "Zdravlje na kvadrat".

Za održavanje vlažnosti i mekoće kože preporučuje se gel aloe vere s ekstraktima krastavca, nevena, arnike, hamamelisa. Zahvaljujući hidratntnim svojstvima, učinkovit je pri zacjeljivanju, umirivanju ispucale crvene i nadražene kože izložene djelovanu sunca.

Aloe vera ima izrazito hidratantni učinak. Osim toga pokazala se učinkoviotm u smanjenju bora.

Više o blagodatima aloe vere pogledajte u emisiji ''Zdravlje na kvadrat''.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju