Bob je već godinama popularna, a možda i najpopularnija frizura o kojoj su u nekom trenutku života razmišljale gotovo sve žene - a mnoge su je i isprobale. Kosa ošišana na bob izgleda toliko dobro i može se oblikovati na toliko načina da razlog popularnosti nimalo ne čudi.

Kao i kod većine stvari, i kod boba postoji toliko različitih vrsta - od kraćih rezova, preko slojeva do verzija sa šiškama, opcija je beskrajno mnogo.

Uzevši u obzir ovu činjenicu, stručnjaci su za britanski Glamour podijelili nekoliko savjeta kako odabrati najbolji bob za sebe.

Za početak je bitno da bob bude dobro ošišan jer ćete samo na taj način biti dugoročno zadovoljni rezultatom. Dobro ošišan bob bit će lako oblikovati, što puno znači kada je u pitanju kosa.

Stručnjaci savjetuju da najbolju verziju za sebe odaberete u dogovoru s frizerom koji ipak najbolje poznaje vašu kosu i moći će procijeniti je li frizura s fotografije koju ste donijeli izvediva kada je u pitanju vaša kosa.

Fotografiju frizure kakvu želite svakako ponesite sa sobom - možda nećete moći dobiti identičan bob, ali ćete u dogovoru s frizerom doći do najsličnije i najbolje opcije za vas.

Slika nije dostupna Money piece: Tehnika bojanja kose i za žene koje se dvoume oko pramenova

I za kraj - pronađite dobrog frizera, odnosno prepustite se u ruke osobe kojoj vjerujete kada je u pitanju vaša kosa.

Na kraju, dobra vijest je i da stručnjaci imaju nekoliko favorita za koje vjeruju da mogu funkcionirati na kosama različite gustoće i teksture.

Tako kao bob koji će laskati svima ističu onaj nešto duži, koji seže do ispod čeljusti. Radi se o frizuri koja se lako oblikuje i izgleda vrlo elegantno.

Slika nije dostupna Vrijeme je za promjenu? Pet frizura koje će ove jeseni biti najpopularnije

U svakom slučaju, prilikom odabira boba najvažniji čimbenik koji morate uzeti u obzir je ono zbog čega se osjećate dobro. U nastavku ćemo vam pokušati olakšati donošenje odluke. Izdvojili smo bob frizure koje su u trendu, ali će i izdržati test vremena.

1. Kratki bob inspiriran 90-ima

Ovaj bob u francuskom stilu trenutno je jako popularan, a glavno obilježje mu je kosa ošišana tako da jedva seže do čeljusti.

2. Slojeviti bob srednje dužine

Radi se o savršenom odabiru za prvi bob, za sve one koji se boje prekratkog starta. Glavno obilježje mu je srednja dužina - negdje između kratkog boba i loba, ali i laskavi slojevi koji frizuri daju pokret i mekoću.

3. Bob s tupim, "zdepastim" vrhovima

Radi se o još jednoj modernoj, trenutno jako popularnoj verziji boba koju karakterizira bogati volumen, koji je u ovom slučaju dostižan čak i na tankoj kosi. Bitno je šišanje.

4. Bob koji je naprijed duži, a iza kraći

Radi se o uvijek popularnoj verziji boba koja odgovara različitim tipovima i teksturama kose. Izgleda sjajno ravan, ali i oblikovan u valove.

5. Bob s paperjastim, nježnim krajevima

Ovo je verzija boba idealna za one koji žele izbjeći tupe vrhove, oštre rezove i slične karakteristike koje često idu uz bob.

6. Lob

Lob, odnosno dugi bob je najbolji odabir za one koji ne žele previše skratiti kosu, ali žele kraću frizuru.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju