Kraj ljeta mnogim je ženama najdraže vrijeme za promjenu frizure. Nakon ljetnog odmora vraćamo se svakodnevnim obvezama i rutini, a povratak u svakodnevicu ljepši je s novom, osvježenom frizurom. Ako želite suptilnu, a opet primjetnu promjenu, možda će Money piece biti pravi izbor za vas.

Money piece ili face frame jedna je od onih tehnika bojanja koja stvara efekt osunčane kose što znači da ćete na taj način "produžiti ljeto" u vašoj kosi. Naziv Money piece nastao je od ideje da za najmanje novca dobijete najviše efekta.

Naziv možda zvuči neobično, ali sami opis tehnike jednostavan je: riječ je o izradi pramenova strateški oko lica, a može biti izvedena samostalno ili u kombinaciji s balayageom po cijeloj glavi. Za najljepši dojam važno je pravilno izvući pramenove i stvoriti prirodan kontrast koji nije prenaglašen.

Slika nije dostupna Jesenski "undercut": Veliki povratak frizure stvorene za odvažne žene sa stavom

Slika nije dostupna Izvor inspiracije: Tri najtraženije boje za kosu u zagrebačkim salonima

Tajna je u suptilnim i gustim pramenovima smještenima sa strane uz lice i na područje 'šiški', otkriva Nikolina Perković, vlasnica frizerskog salona Nikas. Tehnika Money piece, dodaje Nikolina, može biti sjajan izbor za prve pramenove, bez bojanja cijele kose, a savršeno će izgledati na gotovo svakoj boji kose, smeđoj, plavoj, bakrenoj.

Money piece će osvijetliti lice, istaknuti oči i osvježiti ten, kaže Nikolina.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju