U kineskom zodijaku vjeruje se da određene boje mogu donijeti sreću i blagostanje u novoj godini. Na početku godine zeca koja je započela 22. siječnja 2023., a traje sve do 9. veljače 2024. godine sreću će donijeti čak četiri boje: ružičasta, crvena, plava i zelena.

Galerija Ružičasta boja je ljekovita i ima umirujuć efekt na tijelo i duh Zeleni i plavi detalji imaju umirujući efekt Crveni detalji pokreću akciju u prostoru +0 Zeleno bilje uljepšat će dom, ali i potaknuti prosperitet u 2023.

Ove boje poželjno je uklopiti u svakodnevni život. Preporučuje se nositi odjeću i modne dodatke u ovim bojama, obojiti njima zidove, odabrati novi komad namještaj ili više detalja za uređenje doma, pa čak i uključiti u svoje poslovne aktivnosti – primjerice odabrati logo koji sadrži jednu ili više spomenutih boja.

Ako sretne boje upotrebljavate u uređenju doma, dozirajte ih na pravilan način i u najoptimalnijoj prostoriji. U feng shuiju određena boja odašilje određenu energije, te neće imati efekta u svakoj situaciji. Primjerice, umirujuća zelena boja bolje je rješenje za spavaću sobu, nego urede. U uredu će vam odgovarati plava boja, a kuhinju ukrasite s nekoliko decentnih crvenih detalja koje će vas potaknuti na eksperimentiranje s novim receptima.

RUŽIČASTA

Prema feng shuiju ružičasta boja je boja ljubavi, suosjećanja i ljubaznosti. Ova nježna i umirujuća boja ima ljekovit efekt na um i tijelo. Vjeruje se da privlači ljubav, ravnotežu i pozitivne odnose u naše živote. Povezana je sa ženstvenošću i romantikom, pa može pojačati ljubavničke osjećaje. Ako želite njom uredite dom, odaberite ružičasto cvijeće, kristale ili mirisne svijeće u ovoj boji kako biste pojačali njezinu energiju u prostoru.

Crveni detalji pokreću akciju u prostoru Crveni detalji pokreću akciju u prostoru (Foto: Living4media)

CRVENA

Crvena je vrlo moćna boja koja se povezuje sa srećom, prosperitetom i bogatstvom u mnogim kulturama, pa i u feng shuiju. Ona potiče osjetila na akciju. S obzirom da je iznimno strastvena, kada se koristi u prevelikim količinama može imati suprotni učinak od željenog te postaje izvor agresije i opasnosti. Baš zato treba je znati dozirati i uravnotežiti u prostoru.

ZELENA

Zelena boja predstavlja prirodu, rast, obnovu i vitalnost. Ona ima umirujući efekt na tijelo i duh, a u feng shuiju često se koristi kako bi se stvorila smirena atmosfera u nekom prostoru. Vjeruje se da donosi bogatstvo i prosperitet te se koristi kako bi privukla ove stvari u nečiji život. Zelena je također povezana sa zdravljem i oporavkom od bolesti. Iskoristiti je možete na različite načine, unesite u dom biljke, ali i druge prirodne elemente kao više detalja od drva. Uredite prostor zelenim detaljima – ukrasnim jastučićima, zelenim zastorima ili umjetničkim djelima.

Zeleno bilje uljepšat će dom, ali i potaknuti prosperitet u 2023. Zeleno bilje uljepšat će dom, ali i potaknuti prosperitet u 2023. (Foto: Living4media)

PLAVA

Plava boja je boja povjerenja, lojalnosti i istine. Ona „čisti“ komunikacijske kanale i potiče iskren razgovor. Povezana s mudrošću i brzim promjenama u životu, a ima opuštajući efekt na tijelo i duh. Mnogi vjeruju kako je ključ za otključavanje vlastite kreativnosti u 2023. godini.

SRETNA BOJA ZA SVAKI ZNAK KINESKOG HOROSKOPA U GODINI ZECA:

ŠTAKORU donosi sreću tamnocrvena boja, ili boja burgundca.

BIVOLU sreću donosi nebeski plava boja.

TIGRU dolazi sreća s bojom limete.

ZECU sreću donosi boja lososa.

ZMAJU dolazi sreća s bojom fuksije.

ZMIJI sreću nosi magenta.

KONJU dolazi sreća sa srebrno plavom bojom.

KOZI sreću nosi zelena boja šume.

MAJMUNU će sreću donijeti crvena boja višnje.

PIJETLU donosi sreću kobaltno plava boja.

PSU donosi sreću rose ružičasta boja.

SVINJI donosi sreću boja lavande.

Zeleni i plavi detalji imaju umirujući efekt Zeleni i plavi detalji imaju umirujući efekt (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju