Mnoge zaljubljenice u modu, kao i modne urednice i novinarke, provode dosta vremena analizrajući garderobu najbolje odjevenih žena na svijetu.

Galerija Blijedo žuti sako (H&M), 44,99 eura Hlače (Zara), 59,95 eura Haljina (Mango), 39,99 eura +2 Džemper (C&A), 19,99 eura

Francuskinje su mnogima izvor modne inspiracije, neiscrpan izvor ideja što odjenuti, koje komade upariti, ali i kojim bojama dati prednost.

Tako Francuskinje imaju i nekoliko boja koje biraju kada žele izgledati elegantno. Istina je da su u njihovu fokusu najčešće neutralne nijanse, ali Francuskinje nose i boje.

Modna urednica na stranici WhoWhatWear uoči početka nove proljetne sezone malo je detaljnije proučila modu Francuskinja kako bi vidjela koje boje najradije biraju prilikom slaganja kombinacija. Pokazalo se da dominira pet trendova, odnosno boja zahvaljujući kojima svaki izdanje izgleda elegantno.

Ovo su te boje:

1. Blijedo žuta nijansa

Francuskinje su majstorice u slaganju kombinacija koje izgledaju bogato, a jedan su od razloga i boje koje koriste. Blijedo žutu nijansu rado biraju za svoja izdanja, a ta će boja i prema najavama modnih stručnjaka obilježiti sezonu pred nama.

Blijedo žuti sako (H&M), 44,99 eura Blijedo žuti sako (H&M), 44,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Bogata smeđa nijansa

Smeđa je prošle godine bila jedna od najpopularnijih boja, ali Francuskinje ovu svestranu nijansu nose neovisno o trendovima. U obzir dolaze svi odjevni komadi u smeđoj boji, od hlača do sakoa.

Hlače (Zara), 59,95 eura Hlače (Zara), 59,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Hladna siva nijansa

Ovo je još jedna nijansa čija se popularnost ne mijenja bez obzira na trendove. Francuskinje je nose iz godine u godinu i u njoj uvijek izgledaju elegantno.

Haljina (Mango), 39,99 eura Haljina (Mango), 39,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Vatrena crvena nijansa

Kao što smo već napisali, Francuskinje ne nose isključivo neutralne nijanse. Vatrena crvena nijansa uvijek je popularan odabir među njima. Osim toga, crvena boja je već neko vrijeme u trendu, a jedan od omiljenih odjevnih komada šik cura postale su crvene hulahopke.

Džemper (C&A), 19,99 eura Džemper (C&A), 19,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Šik maslinastozelena nijansa

Kada se govori o nijansama zelene boje, maslinastozelena je možda i najsvestranija nijansa za kombiniranje. To je vjerojatno jedan od razloga zbog kojih je Francuskinje vole. To i činjenica da su kombinacije s manjom ili većom dozom maslinaste uistinu elegantne.

Suknja (Reserved), 32,99 eura Suknja (Reserved), 32,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Osam (proljetnih) trendova s Instagrama koji će se sigurno preseliti i na hrvatske ulice Zara, 27,95 eura Levis (Europa92), 120 eura Mango, 45,99 eura +5 Calzedonia, 7,30 eura

10 najvećih proljetnih trendova koji će se nositi i na hrvatskim ulicama Svjetlucavi materijali hit će hit street style kombinacija i ovog proljeća Ledeno-plave kombinacije Toma Forda, Versacea i Wiederhoefta Predimenzionirane proljetne torbe Loewa i Valentina +8 Svjetlucavi materijali na reviji Nine Ricci, Schiaparellija i Ralpa Laurena

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju