Kada slažemo svoje odjevne kombinacije, u pravilu želimo izgledati lijepo bez obzira na prigodu o kojoj se radi. Detalj koji može pomoći da svaka naša kombinacija izgleda još bolje jesu - boje.

Galerija Mornarsko plavi sako (Zara), 49,95 eura Kremasta haljina (H&M), 39,99 eura Smeđi pulover (NA-KD), 34,45 eura +4 Maslinasto zelene kožnate hlače (Reserved), 25,99 eura

Ubacivanjem određenih boja u svoj ormar možemo dobiti garderobu koja će, između ostalog, izgledati skuplje nego što stvarno jest.

S obzirom na to da se nalazimo u jeseni, u nastavku smo izdvojili sedam boja zahvaljujući kojima kombinacije u jesenskom dijelu godine izgledaju vrhunski, bez obzira na to koliko ste novca na njih potrošili.

Boje rade čuda, a njih sedam koje smo izdvojili u nastavku rade posebno velika čuda u jesenskom, ali i u zimskom periodu.

1. Mornarsko plava boja

Ako želite garderobu koja izgleda sofisticirano i elegantno, dodajte u nju komade u mornarsko plavoj boji.

Ova boja bit će jedan od najvećih trendova u sezoni pred nama.

Mornarsko plavi sako (Zara), 49,95 eura Mornarsko plavi sako (Zara), 49,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Kremaste nijanse

Ako u ljetnim mjesecima volite nositi bijele komade, u jesenskom periodu okrenite se krem nijansama.

Prljavo bijeli tonovi izgledaju vrhunski u hladnijem dijelu godine, posebno pletivo i satenski komadi poput popularnih slip suknji.

Kremasta haljina (H&M), 39,99 eura Kremasta haljina (H&M), 39,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Smeđa boja

Modna izdanja zaljubljenica u modu već su nezamisliva bez bogatih smeđih tonova.

Smeđa boja u svaku garderobu donosi dozu topline i uglađenosti, a smeđi komadi izgledaju posebno dobro kada se kombiniraju s drugim smeđim komadima.

Smeđi pulover (NA-KD), 34,45 eura Smeđi pulover (NA-KD), 34,45 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Maslinasto zelena boja

Prema mišljenu modnih znalaca, maslinasto zelenu boju nosite onda kada želite prodrmati svoj stil.

Jednako je svestrana kao i sve boje na ovom popisu, a kada se spoji s nekom od njih, cijelo izdanje podiže se na višu razinu.

Maslinasto zelene kožnate hlače (Reserved), 25,99 eura Maslinasto zelene kožnate hlače (Reserved), 25,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Crna boja

Teško je sastaviti ovakav popis, a da na njemu ne bude bezvremenska crna boja koja nadilazi sve trendove i godišnja doba.

Zahvaljujući crnoj boji modna izdanja izgledaju uglađeno, posebno kada se nosi crna od glave do pete.

Crne palazzo hlače (Mango), 49,99 eura Crne palazzo hlače (Mango), 49,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Boja pijeska

Bež nijanse imaju veliki stilski potencijal. Svestrana boja pijeska izgleda vrlo ugodno i elegantno.

Posebno dobro ide u paru s crnim dodacima, kao i nekim osnovnim komadima u svakoj garderobi poput plavih traperica i bijele košulje.

Bež suknja (Massimo Dutti), 89,95 eura Bež suknja (Massimo Dutti), 89,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Bordo

Zagasite bordo nijanse izgledaju luksuzno. Ova je boja savršen odabir za jesenske kao i zimske kombinacije, posebno one večernje.


No ako želite dodati dozu profinjenosti svakom svom jesensko-zimskom izdanju, razmislite o bordo kaputu.

Bordo kaput (C&A), 59,99 eura Bordo kaput (C&A), 59,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Već od 30 eura: 15 kaputa u bež nijansama koje ćete nositi godinama Bež kaput je svestrani modni klasik Pull&Bear, 29,99 eura Stradivarius, 49,99 eura +12 Massimo Dutti, 199 eura

Imate li ih u ormaru? Pet komada za koje vam nitko nikad neće reći da su izašli iz mode Neutralno odijelo Baloner Kožnati sako +2 Suknje dužeg kroja nikad ne izlaze iz mode

Ako vas zanima kojih 15 odjevnih komada morate imati za jesen prema mišljenju Marka Grubnića, pogledajte epizodu videoserijala Dreskod u nastavku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju