Spontani pobačaj traumatično je iskustvo za svaku ženu, a koliko je bolno, osjetila je i Chrissy Teigen, koja je izgubila dijete u petom mjesecu trudnoće.

Nakon što je počela obilno krvariti, Chrissy Teigen primljena je u bolnicu, gdje je dobivala transfuzije krvi, ali bebu je ipak izgubila. Manekenka je na svom Instagramu objavila intimne fotografije iz bolnice i tužnu poruku u kojoj je objavila da su ona i njezin suprug, glazbenik John Legend, izgubili dijete.

U šoku smo i dubokoj boli kakva se ne može niti zamisliti i kakvu nikad dosad nismo osjetili. Nismo uspjeli zaustaviti krvarenje i dati tekućinu potrebnu našoj bebi, unatoč tome što sam primala vrećice i vrećice krvi. Jednostavno nije bilo dovoljno.

Nismo nikada birali imena djeci sve do trenutka kada se nisu rodila, neposredno nego što bismo napustili bolnicu. Ali ovog smo momčića u mom trbuhu, iz nekog razloga, bili počeli zvati Jack. Tako da će on zauvijek za nas ostati Jack. Jack se toliko trudio da bude dio naše malene obitelji i to će biti zauvijek.

Našem Jacku - žao mi je što je prvih nekoliko trenutaka tvog života bilo puno komplikacija, što ti nismo uspjeli dati dom u kojem bi preživio. Zauvijek ćemo te voljeti.

Hvala svima koji su nam slali pozitivnu energiju, misli i molitve. Osjećamo svu vašu ljubav i iskreno to cijenimo.

Jako smo zahvalni na životu koji imamo, na našim predivnim mališanima, Luni i Milesu, na svim nevjerojatnim stvarima koje smo imali mogućnosti doživjeti. Ali ne može svaki dan biti pun sunca.

Na ovaj najmračniji dan isplakat ćemo sve suze. Ali jače ćemo grliti i voljeti jedni druge i proći ćemo kroz to, napisala je Chrissy Teigen na Instagramu.

Poznati par proživljava najteže dane u životu, no Chrissy je u svojoj objavi iznijela osjećaje svih onih žena koje su doživjele isto, ali držale su osjećaje u sebi. O spontanim pobačajima rijetko se govori, zbog čega se žena može osjećati izolirano, što može dodatno pogoršati ionako vrlo traumatično iskustvo.

Žena drži plišanog medu Pet mitova o spontanom pobačaju koje konačno treba srušiti

Jedan od najvećih mitova o spontanim pobačajima jest taj da su spontani pobačaji rijetki. Spontani pobačaji zapravo su iznenađujuće česti, naročito unutar prvih 12 tjedana trudnoće. Gotovo u 50 posto trudnoća dogodi se spontani pobačaj unutar prvog tromjesečja.

Plišani medvjedići "Nije bilo suđeno"... Rečenice koje se ne smiju reći osobi koja je izgubila bebu

Također, i dalje vlada rašireno mišljenje da je žena napravila nešto pogrešno što je izazvalo pobačaj. Čak i ako im liječnici kažu da se pobačaj nikako nije mogao spriječiti, žene nerijetko i dalje misle da se mogao spriječiti. U takvim trenucima mnogima pomaže saznanje da nisu same i da brojne žene prolaze kroz isto.

Ako je žena imala jedan spontani pobačaj, gotovo je sigurno da će imati i drugi, također je zabluda. Svaka je trudnoća slučaj za sebe, što znači da jedan pobačaj ne znači da će gotovo sigurno doći i do drugog. Dapače, čak i nakon tri spontana pobačaja žena ima 60 do 80 posto šanse da će ponovno zatrudnjeti i do kraja iznijeti trudnoću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju