Nedavno smo pisali o tome kako je na police Borova, ali i u njihov webshop, stigla nova kolekcija za proljeće i ljeto u novim razigranim trendi uzorcima koji će oduševiti svaku trendsetericu. No ova kultna vukovarska tvrtka nije stala samo na tome. Svojoj kolekciji dodala je i Lily Startasice, gdje je u modnu priču utkala humanitaran karakter.

  Galerija Borovo: Nova kolekcija s humanitarnim karakterom Borovo: Nova kolekcija s humanitarnim karakterom Borovo: Nova kolekcija s humanitarnim karakterom +3 Borovo: Nova kolekcija s humanitarnim karakterom

Tenisice Lily dobile su naziv po imenu sutkinje Ljiljane Hvalec, koja je poginula 22. rujna 1999. godine u tragičnom pohodu od strane muškog počinitelja. Osim nje, stradala je i odvjetnica Hajra Prohić te bivša supruga počinitelja Gordana Oraškić, a teško je ranjena i zapisničarka Stanka Cvetković.

Prije 15 godina Hrvatski sabor proglasio je 22. rujna Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na stradale žrtve.

Ravnateljstvo policije, u suradnji s tvrtkom Borovo 10. lipnja 2019. organizirat će dramsko-glazbenu manifestaciju s bogatim programom gdje će predstaviti Nacionalni preventivni projekt Lily. Projekt je usmjeren na prevenciju nasilja prema ženama i radi na podizanju svijesti građana o osnaživanju žena kod prepoznavanja oblika nasilja nad ženama i važnosti prijavljivanja istog nadležnim državnim tijelima.

Dodatno, kroz projekt će se održati i aktivnosti namijenjene osobama muškog spola s ciljem njihove senzibilizacije na temu ravnopravnosti spolova kao isključivanja svih oblika nasilnog ponašanja. Na manifestaciji će biti dramska izvedba glumaca na temu nasilja prema ženama, kao i glazbeni nastup Marina Ivanovića Stoke.

Borovo slavi 88. rođendan! Proslava će se održati 10.lipnja 2019.

Također, sudionici će moći vidjeti kratke pokazne vježbe policije i prikaz tehnika samoobrane u kojima će sudjelovati djelatnice tvrtke Borovo.

Upravo zbog te tužne priče Borovo je sklopilo suradnju s La Donnama, koje su poznate po svojim majicama s likovima žena. Priča koja stoji iza kolekcije majica simbolika je žene koja je supruga, majka i sudionica u Domovinskom ratu, a pretrpjela je mnoge žrtve, no i dalje ostaje pozitivna i usmjerena k razvoju svoje obitelji.

Žene za njih, kao i za Borovo imaju veliki značaj. LaDonne su sa svoje četiri umjetničke slike oplemenile legendarne tenisice koje su pretvorene u jedinstveni proizvod koji će ove sezone svoje mjesto naći u trendseterskim ormarima.

Cijena ovih kvalitetnih tenisica domaće proizvodnje biti će 249 kuna, od čega će dvadeset kuna biti donirano u humanitarne svrhe, a slogan projekta je #respectus.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju