Zaljubljenici u biljke u subotu 2. listopada od 9 do 12 sati mogu posjetiti zagrebački Botanički vrt gdje će se održati godišnja rasprodaja viška sukulenata, kukcojednih biljaka, sobnih biljaka, endema, drvenastih vanjskih biljaka, lopoča, perunika...

Kako navode organizatori, u prodaji će biti mnoštvo sukulenata poput kaktusa, mlječika, agava od kojih su neki vrlo rijetki i vrijedni. Nudit će se i kukcojedne biljke (mesožderke), uglavnom rosike, kao i ponešto sobnog bilja iz zbirki toplih staklenika.

Za prodaju je ostalo i nešto drvenastih biljaka (grmova za vanjsku sadnju) te ponešto endema (velebitska degenija i fibigija ili velika degenija).

Slika nije dostupna Kakav slatkiš! Ružičasti sukulent koji zahtijeva minimalnu brigu

Količna biljaka je ograničena, a prodaja će završiti u 12 sati kada će se zatvoriti vrata kolnog ulaza. Sam prodajni prostor bit će smješten na zapadnoj strani Botaničkog vrta, uz kuću uprave. Ulaz za kupce bit će iz Runjaninove ulice, nasuprot Ministarstvu kulture i medija.

Slika nije dostupna Jesenske trajnice: Pet bujnih vrsta cvijeća koje uspijevaju i početnicima

Ako u subotu planirate u nabavku biljaka, iz botaničkog vrta poručuju da sa sobom ponesete cekere, košare, torbe. U samom prodajnom prostoru istovremeno će moći boraviti trideset osoba, a maske za lice, iako nisu obavezne, su poželjne.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju