Zaljubljenici u sukulente, a ima ih, uvijek su u potrazi za novim vrstama ovih šarmantnih i otpornih biljčica koje dolaze u najzanimljivijim i neodoljivim oblicima. Ako već niste, svojoj kolekciji sukulenata možete dodati i preslatki Pachyphytum Oviferum Moonstone.

Galerija

Doslovan prijevod naziva ovog sukulenta jest mjesečev kamen, a oblikom zaista i podsjeća na oble kamenčiće, ali i na bombončiće, naročito onaj u breskvasto-ružičastoj nijansi - ma, skoro da bismo ga pojeli! Moonstone dolazi i u plavkasto-lavandinoj boji, a njegovoj romantičnoj ljepoti pridonosi i to što listovi izgledaju kao da su posuti bijelim ili srebrnim prahom.

Sukulent Pachyphytum Oviferum Moonstone osvaja svojim preslatkim izgledom - 7
Moonstone dolazi i u plavkasto-lavandinoj boji, a listovi izgledaju kao da su posuti bijelim ili srebrnim prahom (Foto: Living4media, Shutterstock)

Pachyphytum Oviferum osvaja na prvi pogled svojim preslatkim izgledom, a mnogima se sviđa i zbog toga što se o njemu lako brine i lako se širi, kao što je slučaj s većinom sukulenata. Porijeklom je iz Središnjeg Meksika te može narasti do 30 centimetara u širinu. Dovoljno ga je rijetko zalijevati, kada osjetite da je zemlja suha do dubine od 4 centimetara. Izbjegavajte zalijevanje ako je tlo još uvijek vlažno jer to može naštetiti biljci.

Carstvo s više od 400 biljaka: Balkon koji će raspametiti ljubitelje sukulenata

Treba li ovaj debeljuškasti, bombonasti slatkiš vode može se vidjeti i po njegovim specifičnim listovima. Ako su listovi čvrsti i debeljuškasti, biljku nije potrebno zaliti, a ako su na dodir mekani i izgledaju naborano, odmah je zalijte. Držite je na djelomično osunčanom mjestu, a kada stigne mraz svakako je unesite unutra ukoliko ste je držali vani jer na ovu oborinu nije naročito otporna.