Vanja i Ivan Miletić mladi su bračni par te imaju troje djece. Vanja je rođena u Novalji i do 20. godine živjela je na otoku Pagu, a nakon toga deset godina provela je radeći za američke cruise kompanije i tu je upoznala supruga koji je rodom iz Ražanca. Nakon nekoliko godina života na brodovima vratili su se na Pag. Tu odgajaju svoju djecu i stvaraju si život te se bave turizmom.

Galerija Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 17 Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 19 Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 18 +19 Bračni par iz Novalje uredio je svoju kuću iz snova nakon 10 godina rada na kruzeru

Uz prekrasnu vilu Slatinu imaju i kuću u centru Novalje s apartmanima. Vila Slatina ima dugu povijest. Nekoć je to bila kućica koja je bila utočiste Vanjinim djedovima i pradjedovima dok su obrađivali zemlju, sadili verduru i trsje. U toj su kućici u ljetnom periodu vrijeme provodila i Vanjina djeca.

Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 10 U početku su htjeli unajmiti dizajnera interijera, ali Vanju je suprug ohrabrio da sama odradi taj posao (Foto: Privatne fotografije)

U početku nismo imali ni struje ni vode, posadili smo stabla maslina, krušaka, šljiva, marelica, dunja... Imali smo i malu farmu životinja, uz kokoške, guske, patke i kornjače imali smo i paune i babore. Djeca su uživala, otkriva nam Vanja Miletić iz Novalje na otoku Pagu.

Staru kuću koja datira iz 1940. Vanjin otac počeo je obnavljati 1995. i bila mu je utočište sve ove godine. Prije dvije godine donijeli su odluku da preurede kuću i iznajmljuju je. Kuća se nalazi u ornitološkom rezervatu Kolanjsko blato, pa nisu ništa mogli nadograđivati ni mjenjati. Zato se kuća sastoji od tri dijela.

Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 18 Raskošna villa Slatina u Novalji na otoku Pagu (Foto: Privatne fotografije)

U glavnom dijelu kuće nalazi se kuhinja s dnevnim boravkom, jednom spavaćom sobom i kupaonicom. Uz nju je posebnim ulazom spojena još jedna prostorija na prvom katu (stepenice sa strane vode do nje) i tu se nalazi još jedna soba i kupaonica. U objektu do glavne kuće, koji je nekoć bio štala za konje i vola, nalaze se još dvije sobe i dvije kupaonice.

U početku su htjeli unajmiti dizajnera interijera, ali Vanju je suprug ohrabrio i nagovorio da sama odradi taj posao.

Uređenje je moja velika strast i nadam se da ću se jednog dana tome više posvetiti. Ja sam htjela nešto drukčije, nešto zemljano, nešto toplo, nešto da ti kad uđeš zaigra srce.

Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 20 Svi detalji u kući su bakreni, a ostalo prati bež boja pločica i zidova (Foto: Privatne fotografije)

Moram priznati da sam ukrala jednu ideju našem župniku Ranku Papiću jer je on u isto vrijeme obnavljao glavni oltar naše župne crkve sv. Katarine. Tamo se radila ta tehnika s gletom u boji starog venecijanskog zlata i mene je to očaralo. Znala sam da će to biti centar moje kuće i tako je kuhinja dobila svoje ruho, ispričala nam je Vanja.

Svi detalji u kući su bakreni (rasvjeta, slavine, umivaonici, sudoper, kvake, tuševi, tegle, zdjele), a ostalo prati bež boja pločica i zidova.

Namještaj je rađen po mjeri, Vanja je sve sama crtala i slala u tvornicu.

Kako su obitelj s puno prijatelja i vole se družiti, nisu htjeli standardan stol, već ogromni otok za deset ljudi da njihovi gosti mogu zajednički uživati i družiti se i, naravno, da osoba koja kuha i sprema sudjeluje u svemu. Zato je i ploča za kuhanje na otoku.

Kada je trebalo odlučiti o ukrasima i svakoj prostoriji dati pečat, Vanja je dosta mozgala što će i kako će. Htjela je da kuća predstavlja povijest i umjetnost. Tu je krenula njezina potraga za kiparima, slikarima i piscima.

Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 23 Pogled na raskošnu vilu Slatinu iz zraka (Foto: Privatne fotografije)

Frida Khalo bila je prva na listi jer je to meni draga umjetnica. Po cijeloj kući nalaze se skulpture našeg domaćeg kipara Zdenka Denona Dundića, na policama se nalaze knjige naše poznate književnice Andriane Škunce i mjesto su našli popularni svjetski pisci, slikari, kipari, opisuje.

Kako je kuća fizički odvojena i svaka soba ima svoj ključ, brinulo ju je kako će se gosti snaći sa svim tim ključevima. Došla je na ideju da imaju sobu Mona Lisa, sobu Dundić, Van Gogh, Leonardo da Vinci i Johannes Vermeer. Gosti su oduševljeni kad prime ključeve s imenima umjetnika.

Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 8 "Ja najviše volim sobu 'Djevojka s bisernom naušnicom' jer iz kreveta vidim more i otok Škrdu" (Foto: Privatne fotografije)

Ja najviše volim sobu 'Djevojka s bisernom naušnicom' jer iz kreveta vidim more i otok Škrdu, ispod te masline i vrt. To me najviše opušta i kad smo mi tamo, najviše vremena provodim u toj sobi.

Suprug i djeca su samo oko bazena. Htjeli smo veliki bazen (70 kvadrata) da možemo uživati u njemu, također je unutra platforma s ležaljkama, koje su u vodi, te jacuzzi. Tu i naši gosti provode najviše vremena. Cijela parcela ima 5500 metara i nismo htjeli ograničavati goste i stavljati im zid okolo, tako da iz bazena vidite more i otoke i sve zelenilo okolo.

U planu je izgradnja pomoćnog objekta sa saunom, teretanom i kuhinjom te još jednim maslinikom. Parcela je na kaskade i bazen je udaljen od kuće 50 metara, zato imamo dvije pergole i dva mjesta za opuštanje. Uz bazen su također roštilj i ljetna kuhinja, opisala nam je svoje imanje iz snova Vanja Miletić.

Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 15 Vila Slatina u Novalji ima i prostranu terasu s bazenom (Foto: Privatne fotografije)

Cijela kuća ima sveukupno 160 kvadrata i zidovi nisu standardne visine pa se kroz glavnu kuću protežu stare drvene grede koje su samo malo ušminkali jer ih nisu htjeli dirati.

Generacije prije mene stavile su ih tamo i ja se nadam da će ih i moji potomci dirati. Po vanjskom dijelu zemljišta moj je otac zapisivao stare poslovice, posvete pa tako stoji natpis 'Slatina deda i oca mog', pa posveta mojoj djeci od mog oca 'Ostavljam vam ime i kuću od poštenja', i neke šaljive priče i poštapalice, ističe.

Vanjski dio nikako nisu htjeli mijenjati. Sve je ostalo kako je i bilo, većinu stabala ondje posadili su Vanjini preci.

Naši prijatelji svi su oduševljeni vilom Slatinom, naročito jer su oni s nama od početka. Tu je stvoreno puno uspomena i proslavljeno mnogo rođendana, još u doba bez struje i vode. Stoga je ovaj makeover uživancija i njima i nama, kaže Vanja Miletić iz Novalje.

Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 5 Vila Slatina u Novalji ima i prostranu terasu s bazenom (Foto: Privatne fotografije)

I terasa je krasna: Stan u Sesvetama u kojem su modularna kuhinja i preuređena kupaonica baš wow Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 16 Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 14 Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 13 +15 Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 4

Kupaonica je čisti glamur: Oduševila nas je Marinina prekrasna kuća nedaleko od Slavonskog Broda Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 3 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 10 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 8 +20 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 21

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju