Emmanuel i Brigitte Macron u dvodnevnom su državničkom posjetu Nizozemskoj, gdje su im domaćini kralj Willem Alexander i njegova supruga, kraljica Maxima. Macron će boraviti u Amsterdamu i Den Haagu, a to je prvi posjet francuskog predsjednika Nizozemskoj u posljednje 23 godine, nakon Jacquesa Chiraca.

Galerija Susret Brigitte Macron i kraljice Maxime u Amsterdamu - 5 Susret Brigitte Macron i kraljice Maxime u Amsterdamu - 6 Susret Brigitte Macron i kraljice Maxime u Amsterdamu - 3 +3 Francuski predsjednički par i nizozemski kraljevski par na svečanoj večeri u Amsterdamu

U utorak navečer za francuski predsjednički par upriličena je svečana večera u kraljevskoj palači u Amsterdamu, a najviše pažnje, očekivano, privukle su domaćica kraljica Maxima i glavna gošća, prva dama Francuske Brigitte Macron. Dok se Brigitte odlučila za besprijekornu klasičnu eleganciju, Maxima je unijela dašak ekstravagancije u crvenoj haljini s izrazito voluminoznim rukavima i golim ramenima.

Susret Brigitte Macron i kraljice Maxime u Amsterdamu - 6 Francuski predsjednički par i nizozemski kraljevski par na svečanoj večeri u Amsterdamu (Foto: AFP)

Vrlo upečatljivu haljinu kraljica je upotpunila crvenom lentom koju je ukrasila velikim svjetlucavim brošem s biserom. Sav kraljičin nakit bio je u znaku nježnih i moćnih bisera. Velike bisere imala je i na naušnicama, nosila je i bisernu ogrlicu te tijaru ukrašenu biserima.

Brigitte Macron izgledala je pak vrlo elegantno u dugačkoj haljini indigo tamnoplave boje koja lijepo prati liniju tijela. Gornji dio haljine s poludolčevita kragnom ukrašen je efektnim svjetlucavim linijama, a prva dama odabrala je i svjetlucave viseće naušnice te crnu torbicu.

Susret Brigitte Macron i kraljice Maxime u Amsterdamu - 3 Nizozemska kraljica Maxima u raskošnoj crvenoj haljini na svečanoj večeri (Foto: AFP)

Ranije istog dana nizozemski kraljevski par dočekao je Emmanuela i Brigitte Macron na Trgu Dam, glavnom amsterdaskom trgu, a za ceremoniju dobrodošlice predsjedničkom paru Francuske kraljica Maxima također je odabrala upečatljive boje.

Ljepšu haljinu za svečanu večeru nosi:

glasova:

Izgledala je vrlo u šik u kaputu midi dužine senf žute boje koji je nosila svezan u struku. Kombinirala ga je uz zanimljivi šešir u obliku turbana, istog dezena kakvog su i haljina i torbica, te žute salonke od brušene kože, a dodala je i čipkaste žute rukavice i viseće naušnice.

Brigitte Macron: Kaputić ko bombončić - stvoren za dame koje ne vole duge modele Brigitte Macron u posjetu telefonskom centru organizacije e-Enfance Brigitte Macron u kaputu modne kuće Louis Vuitton Kaput modne kuće Louis Vuitton +1 Kaput modne kuće Louis Vuitton

Brigitte Macron: Bi li novo izdanje prve dame stvarno izgledalo bolje uz druge cipele? Guillaume de Tonquédec, Brigitte Macron i Philippe Besson na premijeri Brigitte Macron o odijelu i čizmicama na filmskoj premijeri Francuska prva dama Brigitte Macron +1 Brigitte Macron na premijeri filma

Brigitte je bila besprijekorno decentna u plavom kostimu pročišćenih linija sačinjenom od haljine i kaputa uz koji je nosila crne salonke s ukrasnim metalnim detaljem na predjelu pete s potpisom luksuzne modne kuće Louis Vuitton, čije kreacije redovito bira za javne dužnosti.

Susret Brigitte Macron i kraljice Maxime u Amsterdamu - 4 Susret Brigitte Macron i kraljice Maxime u Amsterdamu (Foto: Guliver image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju