Ako nemate prijenosni hladnjak, izbjegavajte na kupanje nositi hranu i pića koji se brzo mogu pokvariti na suncu. Točnije, izbjegavajte mliječne proizvode, majonezu, sir, salame, jaja i meso. Pitate se što vam je ostalo? Mnogo toga.

Izvrsnu hidrataciju nakon boravka na otvorenom ponudit će vam svježe povrće i voće koje možete spariti s jednostavnim namazom, a sve zajedno zamotati u tortilju. Tako pripremljena hrana vrlo je jednostavna, a nudi prijeko potrebnu energiju nakon kupanja.

Humus će biti izvrsna baza za punjenu tortilju. Riječ je o bliskoistočnom namazu koji se priprema od kuhanog slanutka, maslinova ulja, paste od sezamovih sjemenki (tahini), češnjaka i limuna te nešto soli. Humus je jeftinije pripremiti kod kuće, no možete ga kupiti već gotov u trgovinama.

Slika nije dostupna Humus: Fini namaz od slanutka gotov u trenu

Sastojci:
1 velika tortilja
2 žlice humusa
2-3 žlice kuhanog graha
2-3 cherry rajčica
½ svježeg krastavca
½ svježe paprike

Priprema:
1. Namažite tortilju humusom.

2. U sredinu tortilje stavite kuhani grah i nasjeckano povrće te zamotajte u oblik burita. Dobar tek!

Slika nije dostupna Ručak za 10 kuna: Recept za fine pohane tikvice koje bismo jeli cijelo ljeto

Savjet plus:
Poigrajte se sastojcima. Umjesto humusa možete upotrijebiti polovicu zrelog avokada koji ste zdrobili vilicom te ga pomiješali s kockicama svježeg luka, začinskog bilja, soli i para.

Umjesto graha u tortilju možete staviti i kuhanu leću i/ili slanutak, koji predstavljaju odličan izvor bjelančevina biljnog porijekla.

To je izvrstan način da potrošite povrće iz hladnjaka. U tortilju možete staviti trakice mrkve, brokulu ili cvjetaču kuhanu na pari, narezane masline, sušene rajčice, zelenu salatu... što god poželite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju