Izvrsnu hidrataciju nakon boravka na otvorenom ponudit će vam svježe povrće i voće koje možete spariti s jednostavnim namazom, a sve zajedno zamotati u tortilju. Tako pripremljena hrana vrlo je jednostavna, a nudi prijeko potrebnu energiju nakon kupanja.
Humus će biti izvrsna baza za punjenu tortilju. Riječ je o bliskoistočnom namazu koji se priprema od kuhanog slanutka, maslinova ulja, paste od sezamovih sjemenki (tahini), češnjaka i limuna te nešto soli. Humus je jeftinije pripremiti kod kuće, no možete ga kupiti već gotov u trgovinama.
Sastojci:
1 velika tortilja
2 žlice humusa
2-3 žlice kuhanog graha
2-3 cherry rajčica
½ svježeg krastavca
½ svježe paprike
Priprema:
1. Namažite tortilju humusom.
2. U sredinu tortilje stavite kuhani grah i nasjeckano povrće te zamotajte u oblik burita. Dobar tek!
Savjet plus:
Poigrajte se sastojcima. Umjesto humusa možete upotrijebiti polovicu zrelog avokada koji ste zdrobili vilicom te ga pomiješali s kockicama svježeg luka, začinskog bilja, soli i para.
Umjesto graha u tortilju možete staviti i kuhanu leću i/ili slanutak, koji predstavljaju odličan izvor bjelančevina biljnog porijekla.
To je izvrstan način da potrošite povrće iz hladnjaka. U tortilju možete staviti trakice mrkve, brokulu ili cvjetaču kuhanu na pari, narezane masline, sušene rajčice, zelenu salatu... što god poželite.