Veličanstvena, raskošna, zadivljujuća i tako fotogenična - bugenvilija se uistinu može nazvati kraljicom ljetnog vrta, pa ne čudi što u najtoplije godišnje doba mnogi vole fotografirati taj prekrasni cvijet i diviti se njegovoj ljepoti.

Galerija

Bugenvilija najbolje uspijeva u mediteranskim krajevima, gdje se kao penjačica uzgaja uz zidove kuće, ograde, pergole i verande, ali uspijeva i na kontinentu. Preporuka je u kontinentalnim vrtovima uzgajati je u teglama, a čim krenu prvi znakovi jeseni, potrebno ju je unijeti u kuću.

Bugenvilija će svakom vrtu ili balkonu dati dašak tropskih krajeva - 9
Bugenvilija će svakom vrtu ili balkonu dati dašak tropskih krajeva (Foto: Living4media)

Kako je riječ o ljetnom i mediteranskom cvijetu, bugenvilija jako dobro podnosi sušu i vrućinu, pa uspijeva i na temperaturama iznad 35 Celzijevih stupnjeva, a neće joj se ništa dogoditi ni ako je zaboravite zaliti. Najraskošniji cvjetni "zidovi" bugenvilija najčešće se mogu vidjeti u tamnoružičastoj boji i takav prizor privući će poglede prolaznika i zadiviti ih.

Koja ljepota! 15 vrtova i dvorišta u kojima bi ljubitelji hortenzija poželjeli ostati zauvijek

Taj će cvijet u svaki vrt unijeti djelić Mediterana i stvoriti u njemu čaroban ljetni ambijent. Bugenvilija sve to može jer ona je najljepša kraljica ljetnog vrta.

Bugenvilija će svakom vrtu ili balkonu dati dašak tropskih krajeva - 10
Preporuka je u kontinentalnim vrtovima bugenviliju uzgajati u teglama (Foto: Living4media)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju