Suđenje za klevetu vrijedno 50 milijuna američkih dolara koje je Johnny Depp pokrenuo protiv svoje bivše supruge Amber Heard pretvara se u jedan od najzanimljivijih pravnih slučajeva u povijesti Hollywooda.

Ne samo da u njemu sudjeluju neki od najpoznatijih glumaca današnjice, već je i cijelo suđenje moguće uživo pratiti na internetu što je rijetka povlastica. U parnicama ovoga kalibra neugodni detalji se obično žele zataškati, a ne razglasiti na sva zvona.

Pravni tim Johnnyja Deppa želio je svijetu pokazati da su optužbe o fizičkom, seksualnom i emocionalnom zlostavljanju upućene na račun njihovog klijenta neistinite, a najbrži način da to ostvare jest da javnosti dozvole ulazak u sudnicu.

Da se nisu uspjeli izboriti za snimanje suđenja, javnost bi ostala zakinuta za brojne zanimljive detalje iz privatnog života svih uključenih aktera, a većina ne bi nikada čula ni za odvjetnicu Camille Vasquez koja je zahvaljujući briljantno odrađenom unakrsnom ispitivanju Amber Heard postala medijska zvijezda preko noći.

Unakrsno ispitivanje kao iz udžbenika

Ovo je savršeni primjer unakrsnog ispitivanja kao iz odvjetničkih udžbenika, komentirala je odvjetnica Alina Mazeika koja svaki dan uživo prati suđenje na svojem YouTube kanalu LegalBytes kada je početkom ovoga tjedna u sudnici progovorila Camille Vasquez.

Uistinu, praćenje unakrsnog ispitivanja Camille Vasquez teklo je glatko poput savršeno režirane scene u kakvom holivudskom filmu. No iza unakrsnog ispitivanja nije se skrivao tim scenarista, Oskarom ovjenčan redatelj i grupa iskusnih montažera, već samo jedna dobro pripremljena odvjetnica koja je postavljala pitanja na sljedeći način:

Camille Vasquez Camille Vasquez (Foto: Afp)

Camille Vasquez: Gospodin Depp nosi prstenje na svakom prstu, zar ne gospođice Heard?
Amber Heard: To je moje iskustvo.
Camille Vasquez: I to nisu delikatni prsteni, zar ne?
Amber Heard: Ne, nisu.
Camille Vasquez: Svaki prst je prema vašim riječima ukrašen s velikim zdepastim prstenima, zar ne?
Amber Heard: To je moje iskustvo, da.
Camille Vasquez: I gospodin Depp uvijek nosi svoje prstene, zar ne?
Amber Heard: Da, to je moje iskustvo.
Camille Vasquez: I nikad niste vidjeli gospodina Deppa bez tih prstena.
Amber Heard: Moje je iskustvo da obično nosi svoje prstenje.
Camille Vasquez: Gospodin Depp je nosio velike zdepaste prstene na svakom prstu u svakoj situaciji u kojoj ste ga optužili za zlostavljanje u ovoj sudnici, zar ne?
Amber Heard: Ne mogu reći sa sigurnošću da ih je imao u svakoj situaciji.
Camille Vasquez: Ali nikada ga niste vidjeli bez prstena, zar ne?
Amber Heard: Generalno gledajući moje je iskustvo da Johnny uvijek nosi svoje prstene.
Camille Vasquez: Svjedočili ste kako vas je gospodin Depp udario u lice nekoliko puta u ožujku 2013. godine.
Amber Heard: To je točno.
Camille Vasquez: Svjedočili ste, citiram: Ne znam koliko me puta udario u lice.
Amber Heard: To je točno.
Camille Vasquez: Znači, gospodin Depp vas je udario više puta u lice dok je nosio prstene na ruci?
Amber Heard: To je točno.
Camille Vasquez: Pogledajmo vašu fotografiju koja snimljena nakon tog incidenta u ožujku 2013. godine. Na fotografiji se ne vidi nikakva ozljeda na licu, zar ne gospođice Heard?

Amber Heard tijekom svjedočenja na sudu u Virginiji Amber Heard tijekom svjedočenja na sudu u Virginiji (Foto: Afp)

Većina postavljenih pitanja Camille Vasquez u unakrsnom ispitivanju Amber Heard bila je pokrijepljena audio, foto ili video dokazom koje je poljuljalo istinitost optužbi holivudske glumice. Iako će porota odlučiti o tome je li Amber Heard uistinu klevetala Johnnyja Deppa, javnost donosi svoje zaključke.

Tko je Camille Vasquez?

Na svim društvenim mrežama, a posebno na TikToku dijele se video uradci ljudi koji putuju prema sudnici u Virginiji kako bi upoznali Camilleu Vasquez, stisnuli joj ruku i rekli joj kako ih nadahnula na odabir karijere.

„Kada gledam Camilleu u akciji, dobivam želju da i sama postanem odvjetnica, samo je jedan od takvih komentara na društvenim mrežama.

Camille Vasquez je 37 godina stara suradnica u odvjetničkoj tvrtki Brown Rudnick sa sjedištem u okrugu Orange u Kaliforniji. Njezin profesionalni fokus je zastupanje tužitelja u suđenjima za klevetu poput onog koji je Johnny Depp pokrenuo protiv Amber Heard zbog njezina članka u Washington Postu s kraja 2018. godine. Amal Clooney Amal Clooney: Odvjetnica zbog koje je i George pao u drugi plan

Camille Vasquez je diplomirala na Sveučilištu Južne Kalifornije 2006. godine i na pravnom fakultetu Southwestern 2010. godine. Američki magazin The Best Lawyers (eng. najbolji odvjetnici) u izdanju za 2021./2022. godinu proglasio je Camille Vasquez kao „One to Watch“, odnosno kao odvjetnicu na koju treba pripaziti u budućnosti.

Ako je suditi prema reakcijama javnosti, budućnost je stigla, a sve oči su uperene u Camille Vasquez.

Camille Vasquez Camille Vasquez (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju