Kada je objavljeno da će Patricia Field biti zadužena za kostimografiju u seriji "Emily u Parizu", obožavatelji mode bili su oduševljeni. Legendarna stilistica i kostimografkinja stvorila je stil Carrie Bradshaw, jedne od najvažnijih modnih ikona s malih ekrana, koja je svojim odijevanjem utjecala na stil žena diljem svijeta.

Galerija Carrie Bradshaw u Parizu Carrie Bradshaw u Parizu Carrie Bradshaw u Parizu +15 Carrie Bradshaw u Parizu

Očekivano, nakon prve sezone "Emily u Parizu" odmah su počele usporedbe odjevnih kombinacija, a mnogi su se s pravom upitali može li Emily Cooper postati nova modna ikona baš poput Carrie.

Jedno je sigurno, o njezinoj odjeći definitivno se puno raspravlja, a kao jedinu manu kritičari ističu klišeizirana izdanja u kojima se pojavljuju brojni klasici francuske mode u modernoj i vrlo živopisnoj interpretaciji, često s pomalo pretjeranim detaljima.

Patricia Field čvrsto stoji iza svojeg rada i objašnjava kako ciljano osmišljava klišeizirane kombinacije za Emily da bi u potpunosti dočarala njezinu osobnost i uzbuđenje zbog života u Parizu.

Emily Cooper s klasičnom francuskom beretkom Emily Cooper s klasičnom francuskom beretkom (Foto: Profimedia)

Nakon tri sezone jasno je kako se "Emily u Parizu" itekako odmakla od čuvenog francuskog šika. Izraz 'šik' nastao je od riječi chicard, koja se sredinom 19. stoljeća u Parizu koristila kao žargonski izraz za otmjene ljude.

Haljine retro stila i uzorka u kombinacijama Emily i Carrie Haljine retro stila i uzorka u kombinacijama Emily i Carrie (Foto: Profimedia)

Danas se najčešće se koristi kao sinonim za svevremensku eleganciju i sofisticirani stil. To je jedinstvena jednostavnost odijevanja, stil koji se odupire jednosezonskim trendovima.

U modnom smislu očituje se u odabiru klasičnih odjevnih komada koji vas nikada neće razočarati i neutralnoj paleti boja s kojom nikada ne možete pogriješiti. Provjerena odjeća umjesto prolazne - to je njihov recept za odličan izgled kojeg se pridržavaju i prilikom kupovine, pa će svoj novac investirati u vječne komade i tako dvostruko profitirati jer će njihova odjeća uvijek biti nosiva.

Emily protiv Carrie: Koja fiktivna trendseterica ima bolji stil? Emily i Carrie u maloj crnoj haljini Emily i Carrie u komadima s kariranim uzorkom Ljetne kombinacije Emily Cooper i Carrie Bradshaw +9 Emily i Carrie u haljinama s predimenzioniranim aplikacijama

A je li Carrie Bradshaw uspjela utjeloviti francuski šik? Ne, nije to ni pokušavala. Na kraju šeste sezone serije "Seks i grad" Carrie se seli u Francusku sa svojim dečkom Alexanderom Petrovskim i u Pariz stiže u jednako klišeiziranim izdanjima kao i Emily.

Carrie Bradshaw u Parizu Carrie Bradshaw u Parizu (Foto: Profimedia)

Kada prvi put ugledamo Carrie u Parizu, odjevena je u prugastu haljinu s predimenzioniranom cvjetnom aplikacijom, nosi kaput od tvida sa šljokicama i šeširić čiji obod krase ušiveni biseri. Puno je tu francuskog, ali ujedno i previše svega u jednoj kombinaciji, koja nije dovoljno suptilna da bismo je mogli prozvati šik kombinacijom.

Carrie Bradshaw u Parizu Carrie Bradshaw u Parizu (Foto: Profimedia)

Daleko od toga da njezina pariška izdanja nisu bila lijepa. Bila su sve ono što i očekujemo od Carrie - dramatična, neobična, često riskantna i na trenutke vrlo bajkovita, kako i priliči jednoj romantičnoj bajci koju je u tom trenutku proživljavala naša modna junakinja.

Zavirite u galeriju i podsjetite se kakve je sve kombinacije Carrie Bradshaw nosila u Parizu.

Interpretacija francuskog šika i mode bolja je u seriji...

glasova:

Carrie Bradshaw u Parizu Carrie Bradshaw u Parizu (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju