Institut za boje Pantone u prosincu prošle godine je otkrio kako će 2020. godinu obilježiti klasična plava boja (Classic Blue 19-4052) , svevremenska nijansa elegantna u svojoj jednostavnosti.

Koliko ova boja elegantna može biti više je puta tijekom godina dokazala i vojvotkinja od Cambrdigea Catherine Middleton koja je za razna događanja birala upravo modne kombinacije u klasičnoj plavoj boji.

Radi se o jednoj od njezinih najdražih boja kada je u pitanju odijevanje, a s obzirom da se radi o nijansi koja simbolizira samopouzdanje i stabilnost njezin izbor ne treba čuditi.

Slika nije dostupna Catherine i Charlotte: Usklađene božićne kombinacije mame i njezine princeze

Slika nije dostupna 10 slavnih vojvotkinja, princeza i kraljica koje izgledaju isto kao i prije 10 godina

Plava je i klasična kraljevska boja, kao i boja njezina zaručničkog prestena. Također, za plavu boju odlučila se i kada su princ William i ona objavljivali svoje zaruke.

Klasična plava je neutralna, ali bogata nijansa koja je svestrana i jednostavna za nošenje, bez obzira jeste li brineta ili plavuša. Iz instituta za boje Pantone poručili su da je klasična plava popularan izbor i jer nije agresivna.

Slika nije dostupna Catherine Middleton: Gojzerice i super skinny traperice za izdanje koje nikad ne iznevjeri

Slika nije dostupna Catherine Middleton: "Nepoćudna" haljina koja je morala na prekrajanje prije nošenja

Ona je godinama nezaobilazan dio kraljevskog ormara Catherine Middleton, a u našoj galeriji pogledajte deset kombinacija u kojima je zasjala u proteklih nekoliko godina.

Možda vas inspiriraju da, ako već niste, i sami uključite ovu nijansu u vašu garderobu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju