Članovi kraljevske obitelji dobro su upoznati s protokolima i znaju, između ostalog, kada njihova odjevna kombinacija treba biti odabrana na način da služi svrsi, a ne da bude tema razgovora koji su se mogli izbjeći.

Galerija Catherine Middleton Dostojanstvena Catherine Middleton - 4 Dostojanstvena Catherine Middleton na sprovodu kraljice Elizabete +6 Posljednjih dana Catherine Middleton bila je velika podrška suprugu

Tako je i Catherine Middleton svoju odjeću prilagodila današnjem trenutku. Njezin izgled na sprovodu kraljice Elizabete bio je definicija diskrecije.

U Westimnestersku opatiju stigla je sa svojom sedmogodišnjom kćeri, princezom Charlotte i devetogodišnjim princem Georgeom.

Nosila je kaput-haljinu jednostavnog kroja i nisku punđu koja se jedva nazirala ispod šešira širokog oboda s velom.

Svaki detalj bio je, naravno, pomno isplaniran i u skladu s tradicijom i strogim kraljevskim protokolima, pa tako i spomenuti veo. Radi se o tradiciji za koju se vjeruje da je počela s kraljicom Viktorijom. Ženske članice kraljevske obitelji i danas slijede tradiciju i nose crni veo, poznat i kao veo žalosti, koji u potpunosti ili djelomično pokriva njihova lica.

Dostojanstvena Catherine Middleton - 4 Princeza od Walesa na sprovod je stigla sa svoje dvoje starije djece (Foto: Profimedia)

Nakitom odala počast kraljici

Detalj koji se posebno istaknuo u današnjoj kombinaciji princeze od Walesa bio je nakit. Njime je odala počast preminuloj kraljici.

Biseri su i inače drago kamenje koje kraljevska obitelj nosi u žalosti zbog njihove nenametljive elegancije. Catherine Middleton je odabrala kraljičine biserne naušnice koje je tadašnja princeza Elizabeta dobila od Hakima od Bahreina na dan svog vjenčanja 1947. godine.

Nosila je i ogrlicu s četiri niza bisera i dijamanatima koju je ranije nosila na dijamantnoj godišnjici vjenčanja kraljice Elizabete i princa Philipa, kao i na sprovodu vojvode od Edinburgha 2021. godine.

Radi se o ogrlici koja je izrađena od bisera koje je kraljica dobila na poklon od japanske vlade 70-ih godina prošlog stoljeća.

Osim činjenice da je nakitom odala počast preminuloj kraljici, javnosti i medijima za oko je zapela još jedna stvar, a to su snaga i dostojanstvo koji princezu od Walesa odlikuju danas i posljednjih dana. Oni su vidljivi i na fotografijama današnjeg dana koje su obišle svijet.

Dostojanstvena Catherine Middleton - 6 Posljednjih dana Catherine Middleton bila je velika podrška suprugu (Foto: Profimedia)

Dok je u javnosti nakon smrti kraljice Elizabete bila velika podrška suprugu, princu Williamu, kod kuće je bez imalo sumnje pomagala djeci da se prilagode životu bez bake.

Mnogi su izrazili mišljenje kako je ovih dana potvrdila da ju krase osobine dostojne supruge budućeg kralja, a Catherine Middleton, budućoj kraljici supruzi divila se za života i kraljica Elizabeta.

Kraljica Elizabeta II. i Catherine Middleton Kraljica Elizabeta II. i Catherine Middleton (Foto: Afp)

Catherine Middleton i kraljica Elizabeta imale su poseban odnos i često ih se moglo vidjeti skupa u javnosti, a princeza od Walesa kraljicu je impresionirala svojim prizemnim stavom.

Osim toga, kraljica je bila posebno posvećena braku svog unuka Williama, imajući na umu sve što se događalo s brakom njezina sinca Charlesa i princeze Diane.

Majka i kći u jednakoj kombinaciji za posljednji ispraćaj kraljice Elizabete II. Princeza Catherine, princeza Charlotte i princ George na sprovodu kraljice Elizabete II. Princeza Charlotte na sprovodu kraljice Elizabete II. Princ George i princeza Charlotte na sprovodu kraljice Elizabete II. +1 Princeza Charlotte

Ono što ju je posebno impresioniralo kod Catherine Middleton bila je i činjenica da voli njezinog unuka zbog njega samog, a ne zbog njegove titule.

Catherine Middleton vole i mnogi Britanci koji su današnji dan iskoristili kao priliku da izraze mišljenje kako ih princeza od Walesa čini ponosnima. Istaknuli su se oni koji hvale njezino dostojanstvo i gracioznost.

Dostojanstvena Catherine Middleton - 2 Princ i princeza od Walesa s kraljicom Elizabetom II. (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju