I kraljevska obitelj proslavila je Dan svetog Patrika.

Galerija

Britanski princ William i njegova supruga, vojvotkinja Catherine Middleton u nedjelju su tako pratili paradu pripadnika Prvoga bataljuna Irske garde, a vojvotkinja je tradicionalno časnicima uručivala buketiće djeteline.

Vojvotkinja je danu prilagodila i svoju modnu kombinaciju i svaki detalj kombinacije bio je odabran s razlogom.

Za početak odlučila se za zelenu boju koja se povezuje s Irskom. Odjenula je po mjeri rađen smaragdno zeleni kaput koji potpisuje Alexander McQueen, koji je sukladila sa šeširom u odgovarajućoj boji, crnim cipelama na petu koje potpisuje Gianvito Rossi i parom crnih rukavica.

Poseban detalj bio je zlatni broš u obliku djeteline na njezinom kaputu, a sve to začinila je parom specijalnih naušnica s prigodnim zelenim kamenom iza kojih stoji Kiki McDonough.

Vojvotkinja od Cambridgea je sudjelovala i u dugogodišnjoj tradiciji povodom Dana svetog Patrika u sklopu koje je na maskotu irskih vojnika, psa Domhnall, prikvačila djetelinu.

Irski vojni hrt je 1961. godine postao službena vojna maskota te je uveden u službu Kraljevskog vojnog veterinarskog korpusa. Irska garda jedina je pukovnija u britanskoj vojsci kojoj je dopušteno da je pas kao maskota predvodi za vrijeme vojne parade.

Prošli je tjedan vojvotkinja privukla pozornost modnih znalaca kada je pogrešno odjenula košulju:

Catherine Middleton: Mali gaf s kopčanjem košulje koji su primijetili samo rijetki