Ako vam kraj godine ne prolazi onako kako ste zamislili, predstavljamo vam krivca – posljednji retrogradni Merkur, koji će cijeli naš život na tri tjedna okrenuti naglavačke.

Ovaj pojam doslovno znači da planet Merkur ide tri tjedna unatrag u svojoj orbiti.

Razdoblje u godini kada je Merkur retrogradan obično je povezano s lošim životnim odlukama, dramama na radnome mjestu, problemima u vezama ili pojavljivanjem bivših partnera, kašnjenjem letova, banalnim ozljedama i drugim poteškoćama.

Ovo neugodno astrološko stanje obično se pojavljuje tri puta godišnje, ali ova godina je posebna jer ćemo se s njime suočiti četiri puta. Posljednji ovogodišnji retrogradni Merkur počinje 29. prosinca i traje sve do 18. siječnja 2023. 

Astrologija nam kaže da bi retrogradni Merkur, koji je ovaj put zahvatio i staru i nadolazeću godinu, posebno utjecati na četiri horoskopska znaka.

U nastavku pročitajte koji su to znakovi koji bi malo više trebali pripaziti kako ih Merkur ne bi povukao u svoj ponor.

1. Blizanci

Blizanci su znak na koji retrogradni Merkur uvijek najviše utječe. Merkur je vaš vladajući planet, pa ne čudi što na vas ima toliki utjecaj. Ovogodišnji retrogradni Merkur posebno će utjecati na ljubavni život, seksualnost i intimu. Vrijeme je da preispitate što biste zapravo htjeli – ljubav i osjećaj pripadnosti ili površne odnose koji vas zabavljaju, ali ne zadovoljavaju na uzvišenijoj razini.

Ako ste primijetili da vam ništa ne ide od ruke, zapitajte se zašto je to tako. Probajte otvoriti svoju srce i bližnjima pružiti dozu ljubavi od koje toliko bježite. Snagom uma možemo i protiv retrogradnog Merkura – samo trebamo biti jaki i ustrajni.

Savjet za blizance: Ako želite upoznati ljubav, morate otvoriti svoje srce.

2. Djevica

Djevice nikad nisu u potpunosti zadovoljne svojim životom. U jednu ruku to je loše jer ih perfekcionizam lagano sputava, a u drugu ruku to je pozitivna karakterna crta koja ih tjera da svakim danom budu sve bolje.

Zato će prepolovljeni retrogradni Merkur posebno loše utjecati na ovaj horoskopski znak. Djevice će ga najviše osjetiti u karijeri, a manjak koncentracije i teško kontroliranje emocija mogli bi završiti raskidom ugovora.

Privatno i poslovno treba znati odvojiti. Iako djevice to odlično rade, kraj 2022. godine podosta je kompliciran za ovaj znak. Žene djevice imat će osjećaj kao da su upale u PMS bez kraja, a takve emocije morat će utjecati na poslovni život.

Savjet za djevice: Nemojte donositi ishitrene odluke jer biste mogli požaliti.

3. Jarac

29. prosinca jarci su glavna postaja retrogradnog Merkura. Osobe rođene u ovom znaku bit će središnja meta pobrkane astrološke slike svijeta. Jarci će osjetiti nezadovoljstvo koje su gradili kroz proteklu godinu, a to će se nezadovoljstvo mnogima od njih manifestirati kao knedla u grlu ili osjećaj težine na prsima.

Jarci neće imati problem s kašnjenjem letova, lomovima ili iskrivljenom komunikacijom – ali samo zato što će se krajem ove i početkom sljedeće godine povući u sebe. Kad se već povlačite u sebe, to bi mogla biti dobra prilika da sami sebe upoznate. Otvorite svoj um, mogli biste se iznenaditi kolika je vaša snaga.

Savjet za jarce: Vi ste čovjek, a ne robot. Gradite jaču verziju sebe iznutra, a ne izvana.

4. Rak

Rakovi su inače izrazito emotivni, a kad ih retrogradni Merkur zarobi u svoje ralje, teško se nose s tim gorkim okusom neuspjeha i lako potonu u kakvo depresivno stanje. Rakovi su imali nevjerojatnu godinu. Razvijali su se kao osobe, gradili zavidne karijere i napredovali u svakom aspektu života.

Slika nije dostupna Ako vam ništa ne ide od ruke, opustite se, kriv je retrogradni Merkur

Slika nije dostupna Ne donosite velike odluke: Koji znakovi moraju biti na oprezu zbog prvog retrogradnog Merkura?

Međutim, to je vrijeme prošlo i sada se treba pripremiti za novo poglavlje, u koje će trebati uključiti malo više borbe, strpljenja i tolerancije. Zauzeti rakovi mogli bi shvatiti da je njihova veza sagrađena na klimavim temeljima, a oni koji su u potrazi za ljubavi mogli bi se dobro opeći. Možda je ovo vrijeme kad bi rakovi trebali skinuti ružičaste naočale.

Savjet za rakove: Život nije najljepša ljubavna pjesma, ali to je sasvim normalno!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju