Čarobni Mediteran bio je ispiracija prilikom stvaranja posljednje kolekcije modne kuće Chanel. Nova Cruise kolekcija, naime, slavi opuštenost inspiriranu prizorima s talijanske i francuske rivijere.

Galerija

Umjesto na čarobnom Capriju, pariška modna kuća svoju je Cruise kolekciju 2020./2021. predstavila virtualnim putem, ali to nije nimalo umanjilo ljepotu komada među kojima su besprijekorni kostimi, elegantne haljine i prepoznatljivi modni dodaci.

Kolekciju je predstavila Virginie Viard, nasljednica Karla Lagerfelda, koja je i sama rekla da je na početku zamislila Capri kao mjesto na kojem će predstaviti kolekciju, ali koronavirus promijenio je i njihove planove.

Kolekciju čine komadi jednostavni za nošenje, od kojih neki imaju i moć transformacije. Duga suknja tako za čas postaje haljina bez naramenica, a duge jakne od šifona preko dana se mogu nositi preko bikinija, a noću s trapericama.

Prilikom stvaranja ove kolekcije pojavio se i novi pristup, odnosno odgovor na vrijeme u kojem se nalazimo, pa je kolekcija rađena od tkanina koje je modna kuća imala na zalihi. Također, Viard je izvukla čak i nekoliko komada i dodataka koji su trenutno dostupni u trgovinama, ali nisu prikazani u ranijim kampanjama, poput traperica i pletene torbe.

Sviđaju mi se. Zašto bismo trebali raditi druge, rekla je Viard čija filozofija brenda jako nalikuje onoj koju je imala sama Gabriele Coco Chanel, koja je iz sezone u sezonu brusila svoje prepoznatljive komade koji su desetljećima ostali privlačni brojnim generacijama.

Chanel Cruise kolekcija - 14
Chanel Cruise kolekcija - 14 (Foto: Chanel)