Čarobni Mediteran bio je ispiracija prilikom stvaranja posljednje kolekcije modne kuće Chanel. Nova Cruise kolekcija, naime, slavi opuštenost inspiriranu prizorima s talijanske i francuske rivijere.

Galerija Nova Chanel kolekcija predstavljena je virtualnim putem Chanel Cruise kolekcija - 21 Chanel Cruise kolekcija - 20 +19 Chanel Cruise kolekcija - 19

Umjesto na čarobnom Capriju, pariška modna kuća svoju je Cruise kolekciju 2020./2021. predstavila virtualnim putem, ali to nije nimalo umanjilo ljepotu komada među kojima su besprijekorni kostimi, elegantne haljine i prepoznatljivi modni dodaci.

Kolekciju je predstavila Virginie Viard, nasljednica Karla Lagerfelda, koja je i sama rekla da je na početku zamislila Capri kao mjesto na kojem će predstaviti kolekciju, ali koronavirus promijenio je i njihove planove.

Slika nije dostupna Ležeran glamur: Nova Chanelova kolekcija stvorena za žene koje se žele osjećati nesputano

Kolekciju čine komadi jednostavni za nošenje, od kojih neki imaju i moć transformacije. Duga suknja tako za čas postaje haljina bez naramenica, a duge jakne od šifona preko dana se mogu nositi preko bikinija, a noću s trapericama.

Prilikom stvaranja ove kolekcije pojavio se i novi pristup, odnosno odgovor na vrijeme u kojem se nalazimo, pa je kolekcija rađena od tkanina koje je modna kuća imala na zalihi. Također, Viard je izvukla čak i nekoliko komada i dodataka koji su trenutno dostupni u trgovinama, ali nisu prikazani u ranijim kampanjama, poput traperica i pletene torbe.

Slika nije dostupna Deset voljenih parfema čiji se miris dugo osjeti na koži, a nisu (pre)jaki

Izjava Marylin Monore o Chanelu 5 postala je kultna Pet zanimljivosti zbog kojih je Chanel N°5 najveći miris svih vremena

Sviđaju mi se. Zašto bismo trebali raditi druge, rekla je Viard čija filozofija brenda jako nalikuje onoj koju je imala sama Gabriele Coco Chanel, koja je iz sezone u sezonu brusila svoje prepoznatljive komade koji su desetljećima ostali privlačni brojnim generacijama.

Chanel Cruise kolekcija - 14 Chanel Cruise kolekcija - 14 (Foto: Chanel)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju