Južnoafrička glumica Charlize Theron danas će ispuhati 45 svjećica na rođendanskoj torti. Charlize je rođena 7. kolovoza 1975. u južnoafričkom gradu Benoniju.

Galerija

Imala je 16 godina kad je na lokalnom natjecanju osvojila jednogodišnji ugovor s manekenskom agencijom i zatim se preselila u Milano.

Nakon godinu dana života u Europi put ju je odveo u New York, gdje je upisala cijenjenu školu baleta "Joffrey" nadajući se plesnoj karijeri, ali ti planovi brzo su se izjalovili: Koljena su mi otkazala. Shvatila sam da više ne mogu plesati i pala sam u veliku depresiju. Moja mama je došla u New York i rekla mi: Ili ćeš odlučiti što želiš sa životom ili ćeš se vratiti doma jer se duriti možeš i u Južnoj Africi.'

 

Tada je odlučila da će njezin izbor biti - gluma. Majka joj je 1994. kupila jednosmjernu kartu za Los Angeles i dala joj mjesečni džeparac od 300 dolara. Prvih nekoliko mjeseci Charlize je stanovala u jeftinom motelu i jedva preživljavala. Jednog dana otišla je u banku kako bi unovčila ček koji joj je poslala majka, ali službenica u banci odbila ga je unovčiti jer je Charlize bila strana državljanka.

U redu iza Charlize stajao je agent za talente John Crosby te joj je odlučio pomoći. Unovčio je njezin ček i usput joj dao svoju vizitku.

Pomogao joj je da upiše satove glume, a ubrzo su počele stizati i prve uloge. Prekretnica u njezinoj karijeri bio je film "Đavolji odvjetnik", u kojem je 1997. glumila s Alom Pacinom i Keanuom Reevesom.

Charlize je 2004. godine osvojila Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu u hvaljenom filmu "Monster", a u istoj kategoriji nominirana je i 2006. za film "North Country" i 2020. za film "Bombshell".

Gdje god se pojavi, slavna ljepotica uvijek ostavlja bez daha. Po pitanju mode, Charlize ne igra na kartu ekstravagantnih ili provokativnih odjevnih kombinacija. Dapače, na crvenim tepisima i raznim premijerama često se pojavljuje u vrlo jednostavnim izdanjima u kojima dominiraju dvije neutralne boje, crna i bijela.

Charlize Theron na Met Gali 2014. godine
Charlize Theron na Met Gali 2014. godine (Foto: Getty Images)

Upravo su one njezin omiljen odabir. Charlize iznova dokazuje da i u jednostavnim kombinacijama možete potući konkurenciju jer se na kraju ipak sve svodi na - stav. To je ono po čemu se ova glumica razlikuje od drugih kolegica i zbog čega su uvijek sve oči uprte u nju, bez obzira na to što nosi.

U galeriji pogledajte njezine crne, bijele i crno-bijele kombinacije u kojima je sve ostavila bez daha.

Charlize Theron na dodjeli Zlatnih globusa 2019. godine
Charlize Theron na dodjeli Zlatnih globusa 2019. godine (Foto: Getty Images)