Svaka nova sezona sa sobom donosi i želju za promjenama i osvježenjima, posebno onima vezanim uz novu frizuru ili boju kose.

Galerija Cate Blanchett Julianne Hough nosi najklasičniju verziju Kaia Gerber i asimetrični +4 Olivia Wilde

Kako dolaze topliji dani, tako su sve poželjnije kraće frizure, a jedna od onih koja nikako da siđe s trona je omiljeni bob, u svim varijantama.

Old money, bubble, talijanski bob, hydro ili box bob, popularnih inačica ovog mnogima dragog frizerskog hita ima bezbroj, a upravo zato možemo i pronaći svoj omiljeni stil, neovisno o tome koji tip kose imamo, za svaku će se naći idealna verzija boba.

Ovog će proljeća tako vladati i choppy, odnosno isprekidani bob, a upravo je on izvrstan za gotovo svaki tip kose i dužine, posebno za tanju kosu kojoj treba volumen.

To je frizura koja daje puno teksture i volumena, donosi svjež izgled, kosu kao da je u pokretu, s ležernom estetikom i dojmom, a opet dovoljno prikladna i za svečanije prigode. Vrlo ju je lako održavati i praktički se sama složi onako kako treba, ne morate ulagati puno truda, a komplimenti će pljuštati sa svih strana.

Julianne Hough nosi najklasičniju verziju Julianne Hough nosi najklasičniju verziju "choppy" boba (Foto: Guliver Images)

Kako postići choppy bob?

Choppy ili isprekidani bob kratka je frizura ležernog i opuštenog izgleda. Karakterizira je to što je ošišana na različite duljine, s isprekidanim slojevima koji daju puno više teksture i volumena kosi od ravnog reza. Zbog toga ju je puno lakše stilizirati.

Iako se obično radi na duljini duž linije čeljusti, može se nositi kraće ili duže po želji. Pramenovi različitih duljina prirodno dodaju punoću kosi, a ako želite, volumen svog choppy boba možete dodatno pojačati i proizvodima za stiliziranje te tako dobiti frizuru dostojnu svake svečanosti.

Zendayin je Zendayin je "choppy" bob valovit (Foto: Profimedia)

Poanta ove frizure je prilagoditi različite duljine slojeva svakom pojedinom obliku lica tako da svaki choppy bob neće izgledati isto, prilagodljiv je, a karakteristika koja mu uvijek ostaje pramenovi su nejednakog reza.

Zbog toga ova hit frizura savršeno stoji i ženama s kovrčavom, valovitom ili ravnom kosom, a bit će dobitna pogotovo ako imate tanku. Isto tako, omogućit će vam poigravanje razdjeljkom, a odlično izgleda i ako se nosi iza uha.

Mnoge su slavne dame već isprobale ovaj frizerski trend pa pregledajte našu galeriju, možda vas neka od izdvojenih verzija choppy boba inspirira i odlučite ju isprobati.

Hailey Bieber nosi kraću verziju zataknutu iza uha Hailey Bieber nosi kraću verziju zataknutu iza uha (Foto: Guliver Images)

Lažni volumen: Sedam frizura koje sjajno pristaju ženama s tankom kosom Michelle Williams - gusti pixie Bella Hadid - tupi bob Michelle Williams - gusti pixie +4 Kristen Bell - valoviti bob

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju