Kada ne znamo što odjenuti ili jednostavno želimo igrati na sigurno i odabrati nešto primjereno u čemu ćemo izgledati i lijepo i primjereno, najčešće posežemo za odjećom, obućom i dodacima u možda i najpopularnijoj boji. Naravno, to je crna.

Galerija Ljepotica sa zagrebačke špice u crnom od glave do pete Ljepotica sa zagrebačke špice u crnom od glave do pete Štikle Roberta Cavallija s efektnom kopčom +2 Ljepotica sa zagrebačke špice u crnom od glave do pete

Boja bez konkurencije, istovremeno nenametljiva i moćna, svestrana i nosiva u svim prigodama, sinonim za klasičnu eleganciju - sve je to crna koju obožavamo nositi, ponekad od glave do pete.

Upravo takvu odjevnu kombinaciju ne voli najmoćnija žena svijeta mode Anna Wintour.

Anna Wintour Anna Wintour (Foto: Afp)

U jednom od intervjua za kanal Voguea na YouTubeu Anna je rekla kako nikada ne bi nosila potpuno crnu kombinaciju, a na pitanje čitateljice kako razigrati i uljepšati takvo izdanje odgovorila je: Jednostavno nemojte nositi crno od glave do pete.

Ljepotica sa zagrebačke špice u crnom od glave do pete Ljepotica sa zagrebačke špice u crnom od glave do pete (Foto: Josip Moler/Cropix)

Da Wintour nije u pravu i da takvo monokromatsko izdanje može biti jednako efektno i moćno poput onog višebojnog, pokazuje ova kombinacija zabilježena na zagrebačkoj špici.

Zgodna dama prošetala je gradom u crnom od glave do pete i izgledala fantastično.

Štikle Roberta Cavallija s efektnom kopčom Štikle Roberta Cavallija s efektnom kopčom (Foto: Josip Moler/Cropix)

Crne hlače vojničkog kroja kombinirala je s prslukom bez rukava i sandalama s visokom potpeticom koje potpisuje Roberto Cavalli. Crne boje bile su i odlične sunčane naočale modne kuće Saint Laurent s predimenzioniranim okvirom.

Monica Bellucci u crnom od glave do pete Monica Bellucci u crnom od glave do pete (Foto: Afp)

Novi modeli: 35 crnih cipela iz jesenskih kolekcija za prijelazno razdoblje Stradivarius, 22,99 EUR C&A, 25,99 EUR Boohoo, 26,19 EUR +32 Bershka, 29,99 EUR

Stižu novi modeli: 15 crnih haljina iz prvih jesenskih kolekcija Mohito, 24,99 EUR Stradivarius, 25,99 EUR Bershka, 27,99 EUR +12 New Look, 34,98 EUR

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju