Jeste li ikad odbili nositi neki komad odjeće zbog svoje figure, visine ili godina? Niste sami! Blogerica pod imenom Phat Girl Fresh bori se upravo protiv ovih stereotipa koje su ženama nametnuti od najranije dobi

Maui Bigelow, odnosno američka blogerica Phat Girl Fresh napisala je članak po imenu 'Crop Top & Big Bellies: I Wear What I Want, Even At A Size 24' (Topići i veliki trbusi: Nosim što želim iako sam konfekcijskog broja 52) na blogu The Curvy Fashionista koji je naišao na veliko zanimanje javnosti.

Našla se na udaru kritika oba spola nakon što je javno priznala da obožava nositi majice iznad pupka, odnosno da se ne ograničava u nošenju bilo kakvih modnih komada bez obzira na svoj konfekcijski broj.

 

A photo posted by Maui Bigelow (@phat_girl_fresh) on


Iako su u posljednjih nekoliko godina plus size manekenke postale sve vidljiva i jača snaga u svijetu modelinga, iste su usvojile neko tajno pravilo gdje se automatski cenzuriraju pri nošenju određenih odjevnih komada.

'Smeta me što se žene ograničavaju u modnom smislu s obzirom na tuđe standarde, čak i plus-size manekenke,' istaknula je Maui Bigelow te dodala 'Apsurdno je da se ljepota označava veličinom.

Veličina samo određuje koju odjeću kupuješ i ništa više. Ono što osobu čini lijepom ne očituje se samo u njenoj vanjštini, već i kvalitetama koje skriva u sebi.' Otkrijte ovdje 7 slavnih zvijezda čiji bi vas konfekcijski broj mogao iznenaditi.

 

A photo posted by Maui Bigelow (@phat_girl_fresh) on

Nakon objavljenog teksta blogerica je dobila nekolicinu pozitivnih komentara i fotografije žena koje ponosno nose majice iznad pupka bez obzira na konfekcijski broj. No razočarali su je komentari žena koje su iskoristile njezin lik i djelo za širenje poruka mržnje i zgražanja nad njenim tijelom i postupcima.

Je li nošenje kratkih majica XXL veličine primjereno?

glasova:

'Dok sam čitala komentare obuzela me tuga. Ne zato što su negativno govorili o meni, već zato što će mržnja koju šire možda utjecati na žene koje sam ja željela nadahnuti da budu svoje,' istaknula je Phat Girl Fresh. Pročitajte i sjajnu reakciju slavne dame kojoj su govorili da je debela, a danas nosi modne revije.

 

A photo posted by Maui Bigelow (@phat_girl_fresh) on

'Moj savjet glasi: zaboravite na ostale ljude. Nikad nećete uspjeti zadovoljiti sve, što god radili. Najvažnije je pogledati se u ogledalo i biti presretna onime što vidiš,' zaključila je blogerica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju