Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

"Crvenkapica": Recept za kremasti kolač od sira i višanja koji oduševljava okusom

16-10-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Vikendi su stvoreni za kolače, a ako volite spoj višanja i sira onda će vas oduševiti "Crvenkapica kolač" za koji i autorica recepta Nataša Pralica kaže da nema riječi kojima bi ga opisala. Toliko je dobar i drugačiji.

SASTOJCI

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

BISKVIT

- 5 jaja
- 170 grama šećera
- 1 kiselo vrhnje (200 grama)
- 100 grama margarina ili maslaca
- 1 prašak za pecivo
- 10 žlica brašna
- 1 staklenka višanja

KREMA

- 750 grama svježeg sira
- 5 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 želatina (10 grama)
- 4 žlice hladne vode za želatinu
- 1 litra vrhnja za šlag

PRELJEV

- 400 mililitara soka od višanja
- 4 žlice šećera
- 2 vrećice crvenog preljeva za torte

Slika nije dostupna Gotov u trenu: Recept za Granićev kolač koji mogu napraviti i početnici

PRIPREMA BISKVITA S VIŠNJAMA

1. Prvo procIjedite višnje, ostavite ih da se cijede.

2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.

3. U drugu posudu dodajte žumanjke i šećer, te pjenasto izradite.

4. Nastavite dodavati kiselo vrhnje i margarin kojeg ste prethodno istopili i prohladili, kratko miksajte.

5. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte u ostale sastojke, izradite smjesu.

6. Dodajte pripremljene bjelanjke i sjedinite s pjenjačom.

7. Smjesu rasporedite po masnom papiru u obruču promjera 31 X 29 cm. Možete to učiniti i u protvanu kojeg ste prethodno pouljili i pobrašnili.

8. Biskvit stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10 minuta.

9. Zatim ga izvadite i rasporedite višnje, lagano ih pritisnite rukama.

10. Biskvit zajedno s višnjama stavite peći još 20 minuta.

11. Ostavite biskvit da se ohladi.

12. Dalje možete odlijepiti papir od biskvita, ukoliko ste ga pekli u obruču i prebaciti na pladanj zajedno s obručem. Ukoliko ste biskvit pekli u protvanu, tako ga ostavite i dalje kolač slažite u njemu.

Najukusnija štrudla s višnjama i grizom Kako stati na jednom komadu? Recept za najukusniju štrudlu s višnjama i grizom

KREMA SA SIROM

1. Prvo želatinu pomiješajte s vodom u lončiću i ostavite da stoji oko 10 minuta.

2. Sir izradite sa šećerom i vanilin šećerom.

3. Stegnutu želatinu stavite da se otapa iznad lagane vatre, neka bude u zraku da ne bude vruća.

4. Otopljenu želatinu lagano sipajte u smjesu sa sirom dok miksate.

5. Posebno izradite vrhnje za šlag u većoj zdjeli.

6. Dodajte pripremljeni sir i lagano sjedinite pjenjačom.

7. Smjesu rasporedite po biskvitu.

Ove kiflice mogu biti u slanoj i slatkoj varijanti Recept za najbolje kiflice koje uvijek uspiju, a dižu se tek u plehu

CRVENI PRELJEV

1. U preostali sok od višanja dodajte vodu da dobijete 400 mililitara.

2. Crveni preljev u prahu dodajte u lonac.

3. Prelijte sa malo soka, miješajte pjenjačom, a zatim ulijte i preostali sok.

4. Dodajte šećer i sve stavite kuhati.

5. Neka preljev kuha dok se sastojci ne istope, a onda sklonite s vatre.

6. Miješajte još malo i dok je preljev tekući prelijte ga preko kreme.

7. Kolač stavite na hlađenje.

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.