Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Gotov u trenu: Recept za Granićev kolač koji mogu napraviti i početnici

19-09-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako se pita Natašu Pralicu, Granićev kolač je jedan od onih jednostavnih kolača koje mogu napraviti i početnici. Biskvit koji je sam po sebi poseban, u kombinaciji sa sirom i limunom postaje još posebniji.

Ovaj kolač praktična je za odlazak na izelete i piknike. Može se naime jesti u ruci, bez tanjurića, pribora i straha da ćete se isprljati.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

Bez da previše duljimo, evo recepta.

SASTOJCI:

BISKVIT:
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 180 ml ulja
- 180 ml mlijeka
- 240 g oštrog brašna
- 1/2 praška za pecivo

Najukusnija štrudla s višnjama i grizom Kako stati na jednom komadu? Recept za najukusniju štrudlu s višnjama i grizom

NADJEV:

- 500 g svježeg sira
- 1 kiselo vrhnje (200 g)
- 180 g šećera
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- kora od 1 limuna
- 2 žlice glatkog brašna

OSTALO:

- šećer u prahu za posipati

Ove kiflice mogu biti u slanoj i slatkoj varijanti Recept za najbolje kiflice koje uvijek uspiju, a dižu se tek u plehu

PRIPREMA

1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo.

2. U zdjelu dodajte jaja, šećer, ulje, mlijeko i pripremljeno brašno, sve izradite mikserom.

3. Protvan dimenzija 20 x 35 cm pouljite i pobrašnite.

4. Pola pripremljene smjese istresite i rasporedite u kalupu.

5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta.

6. Dok se peče pripremite nadjev.

7. U zdjelu dodajte svježi sir, kiselo vrhnje, šećer, jaja, vanilin šećer, koru limuna i brašno, sve izradite mikserom.

8. Nakon što biskvit izvadite iz pećnice, pripremljeni nadjev rasporedite preko biskvita.

9. Odmah prelijte i rasporedite preostalu smjesu za biskvit.

10. Sve zajedno vratite u pećnicu još 30 minuta.

11. Pečeni kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak.

12. Prije rezanja kolač posipajte šećerom u prahu.

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.