Početkom prosinca u hrvatska kina stigao je film "Dinastija Gucci" ("House of Gucci") redatelja Ridleya Scotta u kojem glavne uloge igraju Lady Gaga, Adam Driver, Jeremy Irons, Jared Leto, Salma Hayek i Al Pacino.

Film je inspiriran istinitom pričom o obitelji Gucci i adaptacija je istoimene knjige Sare Gay Forden.

U središtu filma su nasljednik tvrtke Maurizio Gucci (Adam Driver) i njegova esktravagantna supruga Patrizia Reggiani (Lady Gaga). Iako se radnja smještena u 1995. godinu bavi atentatom na Maurizija za koji je optužena upravo njegova supruga, zbog čega je zaradila i nadimak "Crna udovica", nemojte zaboraviti činjenicu da se radi o jednoj od najistaknutijih modnih dinastija što znači da i moda u cijeloj priči ima veliku ulogu.

Film je prepun "pretjeranih" izdanja, besprijekorno krojenih odijela, raskošnih haljina, bogatog nakita i frizura koje ne mogu proći neprimijećeno.

Kostimografkinja filma Janty Yates za Time je rekla da je za film kreirala 500 kostima kako bi stvorila garderobu dostojnu jedne od najbogatijih obitelji u modnoj industriji.

Bilo je spektakularno. Nikad u životu nisam imala takvu priliku, rekla je.

Slika nije dostupna Sliči li Lady Gaga crnoj udovici koju je odglumila u filmu "Dinastija Gucci"?

Kostimografkinja. koja je za rad na filmu "Gladijator" osvojila i Oscara, pripremala se ne samo proučavajući stvarne likove nego i povijest samog brenda. U jednom trenuku brend je ponudio i pristup Guccijevoj arhivi koja je također iskorištena za film.

U svakom slučaju, kostimografija igra važnu ulogu u prikazivanju likova, a njome se želio prikazati i način na koji se sami brend razvijao u vremenskom razdoblju koje pokriva film.

Uz sve to, tu je i već ranije spomenuta dramatična radnja velikog filmskog hita za koji vam i mi u suradnji s Editusom darujemo 2X2 ulaznice u bilo kojem Cinestar ili Cineplexx kinu.

Slika nije dostupna "Pjevajte s nama 2": Crtić koji će razveseliti kraj godine djeci i odraslima

KAKO DO ULAZNICA?

Ako želite uživati u ovoj priči, do 10. prosinca u 12 sati na e-mail info@zadovoljna.hr pošaljite nam odgovor na pitanje "Tko vam je najveća modna inspiracija u životu i zašto?". Uz odgovor pošaljite i vaše ime i prezime, kontakt mobitel i grad i kino u kojem želite gledati film.

Naslov odnosno subject maila neka bude - "Dinastija Gucci".

Stručni žiri, sastavljen od predstavnika uredništva Zadovoljna.hr, odabrat će najkreativnije odgovore koji će osvojiti ulaznice. Dobitnice će biti objavljene na našem portalu (u ovom članku) 10. prosinca 2021. do 18 sati, a svaku od njih ćemo i kontaktirati vezano za preuzimanjnje osvojenih ulaznica.

Dobitnice ulaznica su Andrea Perković Džafović i Dora Dabelić.

Dobitnicama čestitamo, a svim ostalima želimo više sreće drugi put.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju