Zapisujete li tijekom dana zadatke na papirićima koje kasnije ne možete pronaći ili držite fotografije i razglednice u ladicama napravite originalnu memo ploču i stavite uspomene i podsjetnike na jedno mjesto

Osmislite praktično i oku ugodno mjesto na kojem možete čuvati uspomene, razne informacije koje su vam potrebne i drage fotografije. Napravite originalnu memo ploču!

Memo ploča od starinske rame za slike

Ovo je vrlo jednostavna memo ploča kojoj ćete svoj osobni štih dodati izborom dezena tkanine koji će najbolje pristajati uz interijer u kojoj će biti postavljena. Drveni okvir pobrusite, obojite akrilnom bojom u dva sloja i ostavite da se posuši.

U međuvremenu, pluto ploče koje možete nabaviti u svim prodavaonicama boja i lakova, odrežite prema mjerama otvora. 'Obucite' ga u tkaninu koristeći se tapetarskom klamericom. Umetnite tapeciran pluto u okvir i pričvrstite ga na isti način u drveni okvir.

Klizna vrata kao memo ploča

Pred vama je prijedlog koji je možda malo zahtjevniji za izradu, ali je zato efekt odličan. Postoji li u vašem prostoru dio zida koji biste željeli sakriti poput kutije za struju u strop i u pod montirajte obične vodilice za dva panela od tanke šperploče.

U hobby trgovinama nabavite premaz za školsku ploču i u dva sloja obojite jedan panel. Ovo je odličan štos za klince, satima će se igrati kredama i uživati.

Drugi panel po želji obojite i koristite ga kako biste na njemu pomoću ukrasnih pribadača držali omiljene recepte, slikice, razglednice i porukice.

Memo patchwork 

 

Iskoristite praznike i zajedno s djecom ukrasite kutak u stanu. Memo ploče su jednostavne za izradu, a unijet će promjene u vaš životni prostor.

Imate li dovoljno mjesta iznad radnog stola, napravite 'memo patchwork'.

Tanku šperploču uokvirite običnim ukrasnim lajsnama za parket. Podijelite je u devet polja.

Poigrajte se raznim tehnikama kako biste dobili ovaj šarmantni patchwork dizajn.

Neka polja obojite bojom za školske ploče, par polja obucite u tkaninu, neka ostavite za čavliće, a neka premažite specijalnim magnetnim premazom koji možete nabaviti u hobby trgovinama.

Magnetne sjenke

Na koncu, darujemo vam pravu malu poslasticu! Downloadajte shemu za ove fantastične sjenke koje možete fotokopirnim strojem smanjiti ili povećati te ih prenijeti na komad šperploče.

Izrežite ih, obojite magnetnim premazom ili premazom za školsku ploču. Montirajte na zid pomoću malih čavlića i osvježite svoj svakodnevni prostor na nesvakidašnji način.

Savjet više: Ove sjenke možete umanjene ispisati na pisaču i umetnuti ih u male okviriće te od njih napraviti slatke slike na zidu.

Savjetuje: Tea Jukić, www.hobbychic.blogspot.com

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju