Glumica Sarah Jessica Parker danas slavi 55. rođendan, a tim povodom skupili smo deset citata Carrie Bradshaw o životu, prijateljstvu, ljubavi prema sebi i drugima, neodustajanju i nadi na koje se uvijek dobro podsjetiti.

1. Dok se vozimo tom cestom zvanom život, s vremena na vrijeme djevojka će se osjećati pomalo izgubljeno. A kad se to dogodi, treba prestati razmišljati o tome što je moglo ili trebalo biti, zavezati pojas i nastaviti dalje.

Životno je pravilo da sve što si ikada želio dođe one sekunde kada prestaneš to tražiti

2. Možda je prošlost poput sidra, ne da nam naprijed. Možda trebaš otpustiti osobu kakva si bio da bi postao osoba kakva ćeš biti.

3. Možda najbolje što svatko od nas može napraviti jest ne odustati, igrati s kartama koje smo dobili i obogatiti modnim dodacima ono što nosimo.

4. Ne zaboravi zaljubiti se prvo u sebe.

5. Kažu da ništa ne traje zauvijek; snovi se mijenjaju, trendovi dolaze i odlaze, ali prijateljstva nikada ne izlaze iz mode.

6. Neke ljubavne priče nisu epske novele. Neke su kratke priče. No to ne znači da su išta manje ispunjene ljubavlju.

7. Životno je pravilo da sve što si ikada želio dođe one sekunde kada prestaneš to tražiti.

8. S vremenom sve dođe na svoje mjesto. Do tada, smij se zbrci, živi za trenutak i znaj da se sve događa s razlogom.

9. Najuzbudljivija, najizazovnija i najvažnija veza od svih jest ona koju imaš sa sobom. I ako pronađeš nekoga tko će voljeti onu tebe koju i ti voliš, to je jednostavno fantastično.

10. Nekada trebamo prestati analizirati prošlost, prestati planirati budućnost, prestati odgonetavati kako se točno osjećamo, prestati odlučivati što točno želimo i jednostavno vidjeti što će se dogoditi.