Jedno od najpamtljivijih modnih izdanja Carrie Bradshaw u "Seksu i gradu" svakako je haljina s motivom novinskog printa koju je Carrie nosila kada se susrela s Natashom, Facinom suprugom.

Carrie Bradshaw kultnu "novine" haljinu nosila je u trenutku kada je njezin život bio vrlo turbulentan. Natasha je saznala da je suprug Faca vara s Carrie, trčeći za Carrie pala je i završila na hitnoj gdje ju je dopratila upravo ljubavnica njezinog supruga. Nakon što se Natasha oporavila od fizičke ozljede, Carrie je uspjela doznati gdje ruča te je nenajavljena došla u restoran kako bi joj se ispričala i rekla koliko joj je žao zbog svega što joj je učinila.

Jedno od najpamtljivijih modnih izdanja Carrie Bradshaw u 'Seksu i gradu' svakako je Diorova haljina s motivom novinskog printa

Taj susret nije prošao baš najbolje, a jednako kao i sama ta scena u 17. epizodi treće sezone serije, upečatljiva je i nezaboravna haljina koju je Carrie nosila u njoj. Riječ je o kreaciji koju je za modnu kuću Dior dizajnirao John Galliano, a prilično je neočekivano otkuda je dobio inspiraciju za stvaranje ovog kultnog komada.

Naime, Galliano je nadahnuće dobio gledajući beskućnike na ulicama Pariza prekrivene novinskim papirom kako bi se utoplili. Inspirirali su ga i balovi zvani Tramp Balls koji su se u Parizu održavali 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća i na kojima su se pripadnici francuskog visokog društva iz zabave odijevali kao siromasi.

Glumica Bridget Moynahan utjelovila je Carrienu suparnicu Natashu "Seks i grad": Zbog čega je Carriena suparnica Natasha uvijek nosila odjeću iste boje?

Slika nije dostupna Seks i grad: Kako danas izgledaju dečki Carrie Bradshaw?

Priča iza "novina" haljine Carrie Bradshaw izazvala je podijeljene komentare obožavatelja serije "Seks i grad". Dok jedni smatraju da je bezobzirno i bezosjećajno u beskućnicima tražiti inspiraciju za kreiranje skupocjene odjeće, drugi u tome ne vide nikakav problem.

Umjetnička je sloboda pronalaziti nadahnuće u svemu što nas okružuje, jedan je od komentara koji "brani" Johna Galliana.

Sarah Jessica Parker na snimanju 'Seksa i grada' u kultnoj 'novine' haljini Johna Galliana Sarah Jessica Parker na snimanju 'Seksa i grada' u kultnoj 'novine' haljini Johna Galliana (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju