Balkoni i terase naših domova ovih su dana vrlo živahni i kako vrijeme postaje sve toplije i sunčanije, na njima provodimo sve više vremena. Kako bi vaše mjesto za uživanje na otvorenom bilo još ugodnije i ljepše, dovoljno će biti da mu dodate nekoliko detalja.

Galerija Pomoću sitnih detalja balkon ili terasa odmah će živnuti Ikea kanta za zalijevanje, 79,90 kn Vivre.hr zvonce za vjetar, 88,90 kn +7 Jysk lampice, 165 kn

Samo jedna ukrasna teglica za cvijeće može biti dovoljna da promijeni izgled balkona i terase i da vam ovo mjesto u domu postane još draže. Ako u cijelu priču dodate i ljupku kanticu za zalijevanje ili romantični fenjer stvorit ćete kutak koji će osim vama biti omiljen i vašim gostima.

Za balkon ili terasu možete nabaviti i led svjetiljke simpatičnog izgleda poput onih u obliku boce, a tu si u ukrasni jastuci koji se prodaju u cijelon nizu boja i uzoraka.

Dobra stvar kod detalja za balkon je što zbog njih ne morate posegnuti duboko u džep ako to ne želite, a zahvaljujući njima balkon ili terasa će dobiti novo lice.

Slika nije dostupna Ideje kako i na malom balkonu urediti prostor za odlaganje stvari

U našoj galeriji razgledajte sitnice i ideje za uređenje balkona, a prilikom uređenja balkona koji će vam mamiti osmijeh na lice čim otvorite oči imajte na umu tri stvari:

1. Boja čini čuda

Balkoni uređeni u primjerice bež nijansama izgledaju predivno, ali ako želite da vaš balkon ili terasa živnu poigrajte se detaljima u življim bojama.  Pokoji detalj u zanimljivoj boji ili sa zanimljivim uzorkom razigrat će cijelu priču.

Jysk lampice, 165 kn Jysk lampice, 165 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Biljke su uvijek dobar izbor

Biljke balkonima i terasama daju posebnu draž. Čak i ako se ne smatrate talentom, postoje biljke koje uspijevaju bez previše brige, a zahvaljujući kojima će vaša sobica na otvorenom biti još ljepša. Ako ih smjestite u lijepu košaru bit će još ljepši dodatak balkonu.

HM H&M Home viseća posuda za cvijeće, 12,99 funti (114,36 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Bitno je da se vama sviđa

Na kraju dana, najbitnije je da vi uživate na svom balkonu ili terasi. Nemojte slijepo slijediti trendove nego si napravite oazu po vašem guštu koja će svaki dan biti vaše omiljeno mjesto za ispijanje kave.

Primark košara za odlaganje, 8 funti (70,43 kn) Primark košara za odlaganje, 8 funti (70,43 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju