Kada sunčan i topli proljetni niz prekinu dani ispunjeni oblacima, kišom i nižim temperaturama od onih na koje smo se tako brzo naviknuli, svaki poticaj da živnemo i lakše preživimo dan je dobar.

  Galerija Parfem Lanᴄome- La vie est belle en rose Elizabeth Arden - Sunflowers +7 Chanel - Coco Mademoiselle Intense

Jedan takav poticaj može biti i dobar parfem koji će nam cijeli dan služiti kao podsjetnik da je proljeće stiglo i da je kiša tu samo privremeno, a sunce samo što se nije vratilo.

U nastavku smo izvojili deset parfema koji će vas oraspoložiti i u najsivljim danima.

1. Lanᴄome- La vie est belle en rose

Toaletna voda La vie est belle en rose novi je član slavne linije mirisa La vie est belle, a predstavlja modernu interpretaciju božura. Ova toalentna voda rezultat je suradnje dvoje poznatih svjetskih parfumera - Anne Flipo i Dominique Ropion zajedničku ljubav prema slavnom božuru izrazili su na novi način i kreirali jedinstvenu harmoniju s prepoznatljivim autorskim potpisom.

Anne preferira osvježavajući i blistav cvjetni bouquet te je nadahnuće potražila u notama božura i ruže.

U Dominiqueovoj reinterpretaciji, klasična gurmanska nota božura odiše suvremenošću i neodoljivom privlačnošću.

Lanᴄome- La vie est belle en rose Lanᴄome- La vie est belle en rose (Foto: Lancome)

2. Elizabeth Arden - Sunflowers

Ovaj cvjetno voćni parfem prvi je put predstavljen 1993. godine, a njegov kreator David Apel je za gornje note odabrao limun, ružino drvo, cvjetove naranče, mandarinu, bergamot, dinju i breskvu.

U srcu parfema su ciklama, ruža, kasmin i korijen irisa, dok bazu čini mošus, cedar, sandalovina, amber i mahovina.

Elizabeth Arden - Sunflowers Elizabeth Arden - Sunflowers (Foto: Elizabeth Arden)

3. Chanel - Coco Mademoiselle Intense

Radi se o orijentalno-svježem mirisu jake osobnosti, koji je prožet živahnom notom naranče, transparentnim notama ruže i elegancijom pačulija.

Većina žena barem je jednom u svom životu na polici imala neku od verzija ovog parfema koji će bez imalo sumnje uljepšati sivi dan.

Chanel - Coco Mademoiselle Intense Chanel - Coco Mademoiselle Intense (Foto: chanel.com)

4. Viktor & Rolf - Flowerbomb

Ovaj cvjetni miris amsterdamske modne kuće u bazi ima pačuli, visoke note parfema čine bergamot i čaj, dok su u scrcu frezija, jasmin, orhideja i ruža. Radi se o orijentalnom parfemu sa zanimljivo dizajniranom bočivom u obliku "dijamant granate".

Viktor & Rolf - Flowerbomb Viktor & Rolf - Flowerbomb (Foto: amazon.com)

Limitirano izdanje pakiranja Weekend Essentials Coco Mademoiselle: Limitirano "vikend" izdanje za sve ljubiteljice kultnog parfema

Chanel No. 5 je postao i modna inspiracija Koji su to najpopularniji parfemi svih vremena po izboru Francuskinja?

5. Tom Ford - Orchid Soleil

Orchid Soleil je ljetna varijanta parfema Black Orchid koja u bazi ima kesten, orhideju, pačuli, šlag i vaniliju, dok srce čine ljiljan i tuberoza. Čempres, gorka naranča i ružičasti papar su u sastavu glave ovog parfema koji je u prodaji od 2016. godine.

Tom Ford - Orchid Soleil Tom Ford - Orchid Soleil (Foto: sephora.com)

6. Gucci - Bloom

Ovaj miris njegov kreator je zamislio kao bogati vrt pun različitog cvijeća i opojnih mirisa.

Prirodna tuberoza iz Indije povezana je s jasminom. Ekstrakt pupa jasmina dobiven je metodom ekstrakcije koja spaja prirodne odlike jasmina i njegovih molekula da ostavi osjećaj svježega mirisa na koži.

Gucci - Bloom Gucci - Bloom (Foto: gucci.com)

7. Marc Jacobs - Daisy Eau So Fresh

U bazi ovog mirisa su mošus, šljiva i virdžinijski cedar, srce čine cvijet jabuke, jasmin, ljubičica i ruža, dok visoke note čine grejp, kruška, zeleni tonovi i malina. Ovaj cvjetno-voćni miris idealan je za svakodenvno nošenje, a u prodaji je od 2011. godine.

Marc Jacobs - Daisy Eau So Fresh Marc Jacobs - Daisy Eau So Fresh (Foto: sephora.com)

8. Valentino - Donna

Ovo je ženska, cvjetna vezija mirisa Valentino Uomo iza koje stoje Sonia Constant i Antoine Maisondieu, a radi se o parfemu koji definitivno popravlja raspoloženje. Bazu mirisa čine vanilija, koža i šačuli, bergamot je visoka nota, a srce čine perunika i bergamska ruža.

Valentino - Donna Valentino - Donna (Foto: amazon.com)

9. Clinique - Happy

Samo ime ovog parfema dobar je poticaj za raspoloženje, a u njegovoj "srtenoj bazi" nalaze se jantar, magnolija, ljiljna, mimoza i mošus, dok srce čine frezija, đurđica, orhideja i ruža. Visoke note čine mandaina, naranča, šljiva, jabuka, crveni grejp i bergamot.

Clinique - Happy Clinique - Happy (Foto: amazon.com)

Proljetni parfemi Sve već miriše na proljeće: Pet novih parfema stvorenih za sve toplije dane

10. Avon - Eve Truth

Parfem koji je kreirao parfumer Laurent Le Guernec spaja nježne cvjetne, energetsko voćne i senzualnu mineralnu notu.

Vrh mirisa rezerviran je za osvježavajuće tropske note koje potječu od svježe karambole koja se miješa sa sočnim narom. Poseban ekskluzivan minerani sastojak Living Magnetite odražava prirodni magnetizam ovog mirisa.

Srednje note čine nježni božur, bogata gardenija i roza frezija, dok bazu mirisa čini baršunasti mošus. Cjelokupnu mirisnu piramidu upotpunjuje srce cedrovine.

Avon EVE Truth Avon EVE Truth (Foto: AVON)

Pogledajte i parfeme koje su čitateljice portala Zadovoljna.hr izabrale kao omiljene:

10 veličanstvenih: Vaši najdraži parfemi koje je teško zamijeniti Parfem Chanel \'Coco Mademoiselle\' Najdraži parfemi - 5 +4 Najdraži parfemi - 6

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju